
Kokosovo-češnjeva kupa
Osvežujoča poznopomladna kupa
Kokosovo-češnjeva kupa
Osvežujoča poznopomladna kupa

Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 1 dl naravnega češnjevega ali višnjevega soka
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica vinjaka (po želji)
- 500 g kokosovega jogurta (iz kokosovega mleka)
- 3 dl sladke smetane
- 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
- 4 kokosovi makroni + še več makronov, ko postrežemo

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 500 g izkoščičenih češenj
- 1 dl naravnega češnjevega ali višnjevega soka
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlička limonovega soka
- 1 žlica vinjaka (po želji)
- 500 g kokosovega jogurta (iz kokosovega mleka)
- 3 dl sladke smetane
- 4 žlice presejanega sladkorja v prahu
- 4 kokosovi makroni + še več makronov, ko postrežemo
Postopek
Češnje in sok damo v kozico in nežno zavremo. Kuhljamo 10 minut oziroma tako dolgo, da se češnje zmehčajo. Dodamo sladkor, limonov sok in po želji vinjak ter kuhljamo še 10 minut, da se tekočina malo zgosti in spominja na sirup. Pustimo, da se ohladi – če želimo ohlajanje pospešiti, češnjevo mešanico prelijemo v kovinski pekač.
Jogurt, smetano in presejan sladkor v prahu damo v veliko skledo in stepemo, da nastane gosta, a ne čvrsta mešanica.
Polovico češenj in sirupa damo v multipraktik in gladko zmeljemo. Dodamo jogurtovi mešanici in zmešamo le toliko, da nastane marmoriran vzorec. V kozarce ali skledice nadrobimo makrone in obložimo z nekaj jogurtove kreme, nanjo pa razdelimo nekaj preostalih češenj. Ponovimo plasti in zaključimo s še nekaj nadrobljenimi makroni. Ponudimo in zraven po želji priložimo še več makronov.
Zmrzlina
Če želimo pripraviti zamrznjeno kupo, plasti češnjeve omake in kreme naložimo v posodo za sladoled, po vrhu potresemo z zdrobljenimi makroni in zamrznemo.