© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

Piščančje prsi s kremnim pestom in pečenim paradižnikom

Pesto se odlično prileže tudi k mesu in ne samo k testeninam.

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Zahtevno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
creamy pesto chicken with roasted tomatoes

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 3 žlice domačega pesta (glej spodaj)
  • 80 g maskarponeja
  • 4 žlice olja
  • 100 g drobtin, narejenih iz en dan starega kruha
  • 180 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • pest pinjol
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 3 žlice domačega pesta (glej spodaj)
  • 80 g maskarponeja
  • 4 žlice olja
  • 100 g drobtin, narejenih iz en dan starega kruha
  • 180 g češnjevih paradižnikov na vejici
  • pest pinjol
  • nekaj lističev bazilike
  • sol
  • poper

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim koničastim nožem zarežemo žep v vsak kos piščančjih prsi. Maskarpone zmešamo s pestom in z njim previdno napolnimo žepke. Maso pri odprtini zgladimo, da preprečimo uhajanje.

2

Z žlico olja premažemo meso in ga začinimo s soljo in poprom. Drobtine naredimo tako, da v sekljalniku zdrobimo sredico belega kruha. Damo jih na krožnik in začinimo. Piščančje prsi položimo na krožnik in jih vsenaokrog obložimo z drobtinami. Pekač narahlo premažemo z oljem. Vejice paradižnika prerežemo tako, da po dva ali trije paradižniki ostanejo skupaj. Prsi položimo v pekač, dodamo paradižnik in vse pokapljamo s preostalim oljem. Pečemo 20 do 25 minut, da se piščanec obarva zlato in je tudi v notranjosti pečen. Potresemo jih s pinjolami in pečemo še 2 minuti. Preden jed postrežemo, jo okrasimo s svežimi lističi bazilike.

Domači pesto

V sekljalniku sesekljamo veliko pest listov bazilike (približno 40 g), 30 g praženih pinjol, 30 g drobno naribanega parmezana, 1 strt strok česna in 3 žlice oljčnega olja. V hladilniku lahko pesto hranimo dan ali dva, če ga pokrijemo z oljem pa 3 do 4 dni.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.