© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom

Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse

Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom

Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
orzo with spinach and cherry tomatoeseat well all weekhealthyadditional information:dirty wooden spoon

Sestavine

  • 400 g testenin v obliki riža
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 srce stebelne zelene*
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
  • 250 g mladih špinačnih listov
  • 10 izkoščičenih črnih oliv
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanih metinih listov
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g testenin v obliki riža
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 srce stebelne zelene*
  • 1 rdeča čebula
  • 3 stroki česna
  • 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
  • 250 g mladih špinačnih listov
  • 10 izkoščičenih črnih oliv
  • 1 žlica narezanega drobnjaka
  • 1 žlica nasekljanih metinih listov
  • sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi liste zelene nasekljamo. Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, odcedimo, splaknemo pod hladno vodo, ponovno odcedimo in zmešamo s pol žlice oljčnega olja.

2

Medtem v veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Dodamo čebulo in zeleno, malo solimo in pražimo 8 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo česen, pražimo še minuto, nato v ponev stresemo češnjev paradižnik in kuhamo 10 minut. Dodamo špinačo, ponev pokrijemo, da špinača ovene, nato vmešamo še testenine, olive, drobnjak in meto. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.

Nasvet

*Srce so središčni, najmehkejši listi stebelne zelene.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.