Kaj boste skuhali danes?
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse
Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi liste zelene nasekljamo. Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, odcedimo, splaknemo pod hladno vodo, ponovno odcedimo in zmešamo s pol žlice oljčnega olja.
Medtem v veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Dodamo čebulo in zeleno, malo solimo in pražimo 8 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo česen, pražimo še minuto, nato v ponev stresemo češnjev paradižnik in kuhamo 10 minut. Dodamo špinačo, ponev pokrijemo, da špinača ovene, nato vmešamo še testenine, olive, drobnjak in meto. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
Nasvet
*Srce so središčni, najmehkejši listi stebelne zelene.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Češpljevi trikotniki s karamelno glazuro
Pokrovače s sauce vierge
Dvojna čokoladna torta
Preprosta poročna torta, okrašena z masleno kremo z belo čokolado