Kaj boste skuhali danes?
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse
Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper
S temi nasveti bo vaš parmezan ostal svež dlje
Parmezan je pravi zaklad italijanske kulinarike, zato je treba zanj ustrezno paziti. Upoštevajte naše nasvete, da bo ostal svež in okusen še dlje.
Tradicionalni slovenski zajtrk malo drugače: mafini z jabolčno čežano
Mafini z jabolčno čežano so lahkotna sladka različica slovenskega tradicionalnega zajtrka, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru.
Matevž: preprosta slovenska klasika, ki nikoli ne razočara
Če smo odkriti, matevž ni ravno kulinarični presežek. Je pa domač, iskren in pomemben del naše tradicije. Naučite se pripraviti kar najboljšega.
Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi liste zelene nasekljamo. Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, odcedimo, splaknemo pod hladno vodo, ponovno odcedimo in zmešamo s pol žlice oljčnega olja.
Medtem v veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Dodamo čebulo in zeleno, malo solimo in pražimo 8 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo česen, pražimo še minuto, nato v ponev stresemo češnjev paradižnik in kuhamo 10 minut. Dodamo špinačo, ponev pokrijemo, da špinača ovene, nato vmešamo še testenine, olive, drobnjak in meto. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
Nasvet
*Srce so središčni, najmehkejši listi stebelne zelene.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Jabolčna torta z orehi in sirovo kremo
Jabolčna torta je idealna za popoldansko čajanko, s svečkami pa tudi za rojstni dan