
Kaj boste skuhali danes?
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse
Testeninski riž s špinačo in češnjevim paradižnikom
Hitro pripravljena italijanska klasika za vse okuse

Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 400 g testenin v obliki riža
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 srce stebelne zelene*
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 800 g češnjevega paradižnika iz pločevinke
- 250 g mladih špinačnih listov
- 10 izkoščičenih črnih oliv
- 1 žlica narezanega drobnjaka
- 1 žlica nasekljanih metinih listov
- sol
- poper
Postopek
Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. Tudi liste zelene nasekljamo. Testenine skuhamo po navodilu z embalaže, odcedimo, splaknemo pod hladno vodo, ponovno odcedimo in zmešamo s pol žlice oljčnega olja.
Medtem v veliki ponvi segrejemo preostalo olje. Dodamo čebulo in zeleno, malo solimo in pražimo 8 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo česen, pražimo še minuto, nato v ponev stresemo češnjev paradižnik in kuhamo 10 minut. Dodamo špinačo, ponev pokrijemo, da špinača ovene, nato vmešamo še testenine, olive, drobnjak in meto. Začinimo s soljo in poprom ter postrežemo.
Nasvet
*Srce so središčni, najmehkejši listi stebelne zelene.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marmelada iz klementin in pomarančnega likerja
Pečena svinjska ribica s cmoki iz fig in jabolk
Pečena svinjina po kitajsko (char siu)
Char siu je prava kantonska poslastica - meso z žara postrežemo z rižem ali pa uporabimo kot nadev za pogačice.