© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Breskvin sladoled s sladko smetano

Breskvin sladoled s sladko smetano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
breskvin sladoled s sladko smetano

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane

Postopek

1

Breskve narežemo na rezine in jih damo v ponev skupaj z limonovim sokom in sladkorjem. Kuhamo jih, da postanejo mehke, vmes jih večkrat premešamo. Damo jih v sekljalnik, zmeljemo v pire in ohladimo. Ohlajeno sadno maso zmešamo s kremo in rahlo stepeno smetano.

2

Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.

Nasvet

* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.