© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Breskvin sladoled s sladko smetano

Breskvin sladoled s sladko smetano

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina /
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
breskvin sladoled s sladko smetano

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 500 g breskev brez koščic
  • 140 g sladkorja v prahu
  • sok 1 limone
  • 500 g vaniljeve kreme*
  • 2,8 dl sladke smetane

Postopek

1

Breskve narežemo na rezine in jih damo v ponev skupaj z limonovim sokom in sladkorjem. Kuhamo jih, da postanejo mehke, vmes jih večkrat premešamo. Damo jih v sekljalnik, zmeljemo v pire in ohladimo. Ohlajeno sadno maso zmešamo s kremo in rahlo stepeno smetano.

2

Tako dobljeno maso damo v strojček za sladoled ali dovolj veliko plastično posodo, ki jo postavimo v zamrzovalnik. Sladoledno maso vsake pol ure vzamemo iz zamrzovalnika in jo premešamo z metlico ali električnim mešalnikom. Tako preprečimo, da bi sladoled kristaliziral.

Nasvet

* Vaniljevo kremo lahko pripravimo po receptu za slaščičarsko kremo. Slaščičarska krema je jajčna krema, zgoščena z več ali manj moke ali škroba, da postane bolj ali manj čvrsta.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.