
Zalogajčki z mesnimi kroglicami
Zalogajčki z mesnimi kroglicami

Sestavine
mesne kroglice
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 85 g sira čedar ali drugega trdega topljivega sira
- 12 majhnih rezin kruha (recimo od žemljic, mini štručk ...)
- nekaj žlic dimljene omake za žar (najbolje s čiliji chipotle)
- nekaj majhnih kolobarčkov rdeče čebule
- nekaj majhnih narezanih vloženih kumaric

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
mesne kroglice
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 85 g sira čedar ali drugega trdega topljivega sira
- 12 majhnih rezin kruha (recimo od žemljic, mini štručk ...)
- nekaj žlic dimljene omake za žar (najbolje s čiliji chipotle)
- nekaj majhnih kolobarčkov rdeče čebule
- nekaj majhnih narezanih vloženih kumaric
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Za mesne kroglice kruh brez skorje namočimo v mleko. Šalotko in česen olupimo in drobno nasekljamo. Šalotko zarumenimo na žlici olja in odstavimo. Meso damo v skledo in zmešamo s šalotko, odcejenim kruhom, jajcem, sesekljanim česnom in peteršiljem ter začinimo s soljo in poprom. Maso dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo 12 kroglic. Razporedimo jih po pekaču in jih rahlo sploščimo z dlanjo. Kroglice pečemo 15 minut ali tako dolgo, da so skoz in skoz pečene, nato na vrh vsake pritisnemo malo naribanega sira. Vrnemo jih v pečico in pečemo še od 20 sekund do 1 minute, da se sir začne topiti.
Rezine kruha zelo rahlo opečemo. Vsako premažemo z malo omake za žar, na omako položimo mesno kroglico s sirom, malo čebule in kumaric. Skozi vsak prigrizek zapičimo nabodalce.