
Zalogajčki z mesnimi kroglicami
Zalogajčki z mesnimi kroglicami

Sestavine
mesne kroglice
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 85 g sira čedar ali drugega trdega topljivega sira
- 12 majhnih rezin kruha (recimo od žemljic, mini štručk ...)
- nekaj žlic dimljene omake za žar (najbolje s čiliji chipotle)
- nekaj majhnih kolobarčkov rdeče čebule
- nekaj majhnih narezanih vloženih kumaric

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
mesne kroglice
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 85 g sira čedar ali drugega trdega topljivega sira
- 12 majhnih rezin kruha (recimo od žemljic, mini štručk ...)
- nekaj žlic dimljene omake za žar (najbolje s čiliji chipotle)
- nekaj majhnih kolobarčkov rdeče čebule
- nekaj majhnih narezanih vloženih kumaric
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Za mesne kroglice kruh brez skorje namočimo v mleko. Šalotko in česen olupimo in drobno nasekljamo. Šalotko zarumenimo na žlici olja in odstavimo. Meso damo v skledo in zmešamo s šalotko, odcejenim kruhom, jajcem, sesekljanim česnom in peteršiljem ter začinimo s soljo in poprom. Maso dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo 12 kroglic. Razporedimo jih po pekaču in jih rahlo sploščimo z dlanjo. Kroglice pečemo 15 minut ali tako dolgo, da so skoz in skoz pečene, nato na vrh vsake pritisnemo malo naribanega sira. Vrnemo jih v pečico in pečemo še od 20 sekund do 1 minute, da se sir začne topiti.
Rezine kruha zelo rahlo opečemo. Vsako premažemo z malo omake za žar, na omako položimo mesno kroglico s sirom, malo čebule in kumaric. Skozi vsak prigrizek zapičimo nabodalce.