
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo

Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak in korenje olupimo in narežemo na krhlje oziroma debelejše palčke. Damo jih v velik pekač, dodamo čičerko, semena kumina in olje, solimo in popramo ter pomešamo. Pečemo 30 minut, na sredini peke pomešamo.
Odcejeno peso narežemo na krhlje, jo dodamo v pekač, pokapamo z medom in vrnemo v pečico še za 10 minut. Humus razprostremo po velikem servirnem krožniku ali po 4 porcijskih krožnikih. Ko je zelenjava pečena, jo v pekaču poškropimo s kisom in pomešamo. Pečeno zelenjavo razdelimo na humus ter posujemo z lističi mete in nadrobljenim sirom feta, pokapamo s sokovi iz pekača ter postrežemo.