
Kaj boste skuhali danes?
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo
Humus s pečeno zelenjavo in feto
Humus lahko dopolnimo s svežo ali popečeno zelenjavo

Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 4 pastinaki
- 4 korenčki
- 2 žlički semen kumina (orientalske kumine)
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
- 2 žlici rastlinskega olja
- sol in poper
- 500 g kuhane rdeče pese (ne v kisu)
- 2 žlici bistrega medu
- 200 g humusa
- 2 žlici belega vinskega ali jabolčnega kisa
- majhen šopek mete
- 200 g sira feta ali drugega belega sira
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Pastinak in korenje olupimo in narežemo na krhlje oziroma debelejše palčke. Damo jih v velik pekač, dodamo čičerko, semena kumina in olje, solimo in popramo ter pomešamo. Pečemo 30 minut, na sredini peke pomešamo.
Odcejeno peso narežemo na krhlje, jo dodamo v pekač, pokapamo z medom in vrnemo v pečico še za 10 minut. Humus razprostremo po velikem servirnem krožniku ali po 4 porcijskih krožnikih. Ko je zelenjava pečena, jo v pekaču poškropimo s kisom in pomešamo. Pečeno zelenjavo razdelimo na humus ter posujemo z lističi mete in nadrobljenim sirom feta, pokapamo s sokovi iz pekača ter postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
S hariso začinjen bananin kolač z ananasom
Bananin kolač z ananasom zaživi s kančkom pikantne harise
Pečen fižol po grško
»Gigantes plaki« – najboljši je mlačen na opečenem rustikalnem kruhu.