
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek

Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*
Postopek
Čebulo narežemo na lističe, redkvice pa na četrtine. Oboje damo v skledico in zmešamo z rdečim vinskim kisom, sladkorjem in dobrim ščepom soli. Pustimo, da se marinira 15 minut. Medtem v suhi ponvici popražimo bučna semena, da začnejo pokati.
Humus razprostremo na krožnik, nanj naložimo marinirano čebulo in redkvice ter posujemo s semeni granatnega jabolka, bučnimi semeni in sumakom. Pokapamo z malo marinade in ponudimo.