
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek
Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom
Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek

Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 1⁄2 manjše rdeče čebule
- 6 redkvic
- 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
- 1 žlička sladkorja
- sol
- 2 žlici bučnih semen
- 200 g humusa
- 2 žlici semen granatnega jabolka
- ščep sumaka*
Postopek
Čebulo narežemo na lističe, redkvice pa na četrtine. Oboje damo v skledico in zmešamo z rdečim vinskim kisom, sladkorjem in dobrim ščepom soli. Pustimo, da se marinira 15 minut. Medtem v suhi ponvici popražimo bučna semena, da začnejo pokati.
Humus razprostremo na krožnik, nanj naložimo marinirano čebulo in redkvice ter posujemo s semeni granatnega jabolka, bučnimi semeni in sumakom. Pokapamo z malo marinade in ponudimo.