© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom

Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek

Humus z marinirano rdečo čebulo in granatnim jabolkom

Humus dopolnite z najljubšimi dodatki za prvovrsten prigrizek

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
humus

Sestavine

  • 1⁄2 manjše rdeče čebule
  • 6 redkvic
  • 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • 2 žlici bučnih semen
  • 200 g humusa
  • 2 žlici semen granatnega jabolka
  • ščep sumaka*
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 1⁄2 manjše rdeče čebule
  • 6 redkvic
  • 1 1⁄2 žlice rdečega vinskega kisa
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • 2 žlici bučnih semen
  • 200 g humusa
  • 2 žlici semen granatnega jabolka
  • ščep sumaka*

Postopek

1

Čebulo narežemo na lističe, redkvice pa na četrtine. Oboje damo v skledico in zmešamo z rdečim vinskim kisom, sladkorjem in dobrim ščepom soli. Pustimo, da se marinira 15 minut. Medtem v suhi ponvici popražimo bučna semena, da začnejo pokati.

2

Humus razprostremo na krožnik, nanj naložimo marinirano čebulo in redkvice ter posujemo s semeni granatnega jabolka, bučnimi semeni in sumakom. Pokapamo z malo marinade in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.