Kaj boste skuhali danes?
Sardele po francosko
Nadevane s špinačo ali cikorijo in pečene v pečici
Sardele po francosko
Nadevane s špinačo ali cikorijo in pečene v pečici
Sestavine
- 500 g večjih sardel
- 250 g mlade špinače ali mlade cikorije
- 1 čebula
- 2– 3 stroki česna
- 2 žlici drobtin
- 1 skodelica mleka
- 1 dl oljčnega olja
- 1 žlica moke
- sol
- poper
- ščep muškatnega oreška
Letos si na Dunaju privoščite to tradicionalno poslastico
Šmorn, klobase, medenjaki, torta Sacher in enormne količine kuhanega vina in jabolčnika vabijo na predbožični Dunaj, nas pa je prepričala ta znamenita sladica.
Namesto potice: najlepše božične pletenice
Mehke babke in dišeče pletenice so nepogrešljive v prazničnem času. Izbrali smo najlepše božične pletenice z bogatimi nadevi za popolno sladko omizje.
Triki za mesno štruco, ki bo hkrati sočna in kompaktna
Naučite se pripraviti posebno vrsto mesne štruce, ki ji pravimo pečenka Štefani. Zdi se preprosta, a skriva nekaj pasti. Z našimi nasveti bo obenem sočna in kompaktna.
Sestavine
- 500 g večjih sardel
- 250 g mlade špinače ali mlade cikorije
- 1 čebula
- 2– 3 stroki česna
- 2 žlici drobtin
- 1 skodelica mleka
- 1 dl oljčnega olja
- 1 žlica moke
- sol
- poper
- ščep muškatnega oreška
Postopek
Sardele očistimo in jim odrežemo glave. Razpremo jih tako, da zarežemo trebušno stran in odstranimo hrbtenično kost – filetiramo jih na »metuljčka«. Nekoliko jih osušimo na kuhinjski krpi.
Na oljčnem olju prepražimo narezano čebulo. Dodamo oprano, drobno zrezano in odcejeno špinačo ali cikorijo in dušimo nekaj minut. Posujemo z moko in prilijemo segreto mleko, začinimo s soljo in poprom ter muškatnim oreškom, nato pa kuhljamo še 10 minut. Pred koncem vmešamo še strt česen in odstavimo z ognja.
Na vsako sardelo damo po 2 žlički zelenjavnega nadeva in jo zvijemo od glave proti repu v ruladico, ki jo spnemo z zobotrebcem. Pekač namažemo z oljem in vanj razprostremo preostali zelenjavni nadev. Nanj zložimo sardelne zvitke, potresemo jih z drobtinami in pokapamo z oljčnim oljem, nato pa jih hitro zapečemo, 10 minut na 250 °C. Zobotrebce pred serviranjem odstranimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Janežev šarkelj
Italijanski limonov kolač
Tej čudoviti sladici z mandlji in polento da limona poseben poudarek.