
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom
Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico
Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Sestavine
- ½ rdeče čebule
- 4 redkvice
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščep rjavega sladkorja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
- 4 debele rezine belega kruha
- 65 g dimljene šunke
- pest peteršilja
- 2 veliki rezini sira čedar

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- ½ rdeče čebule
- 4 redkvice
- 2 žlici rdečega vinskega kisa
- ščep rjavega sladkorja
- 1 žlica majoneze
- 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
- 4 debele rezine belega kruha
- 65 g dimljene šunke
- pest peteršilja
- 2 veliki rezini sira čedar
Postopek
Čebulo in redkvice tanko narežemo in damo v skledico z rdečim vinskim kisom in sladkorjem ter pustimo, da se marinira 20 minut. Majonezo zmešamo z gorčico in namažemo na kruh. Dve rezini kruha obložimo z rezinami šunke, peteršiljem in čedarjem. Čebulo in redkvice odcedimo in položimo na vrh. Na vrh položimo preostali rezini kruha, sendviča razpolovimo in postrežemo.