© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico

Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Sendvič s šunko, sirom in marinirano redkvico

Povzdignjena različica sendviča s šunko in sirom

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 2 sendviča
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sendviči

Sestavine

  • ½ rdeče čebule
  • 4 redkvice
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • ščep rjavega sladkorja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
  • 4 debele rezine belega kruha
  • 65 g dimljene šunke
  • pest peteršilja
  • 2 veliki rezini sira čedar
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • ½ rdeče čebule
  • 4 redkvice
  • 2 žlici rdečega vinskega kisa
  • ščep rjavega sladkorja
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica dijonske ali polnozrnate gorčice
  • 4 debele rezine belega kruha
  • 65 g dimljene šunke
  • pest peteršilja
  • 2 veliki rezini sira čedar

Postopek

1

Čebulo in redkvice tanko narežemo in damo v skledico z rdečim vinskim kisom in sladkorjem ter pustimo, da se marinira 20 minut. Majonezo zmešamo z gorčico in namažemo na kruh. Dve rezini kruha obložimo z rezinami šunke, peteršiljem in čedarjem. Čebulo in redkvice odcedimo in položimo na vrh. Na vrh položimo preostali rezini kruha, sendviča razpolovimo in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.