Kaj boste skuhali danes?
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Postopek
Buče in krompir dobro operemo, očistimo in olupimo ter narežemo na koščke. Zelenjavno jušno osnovo ali vodo zavremo. Istočasno stresemo v vrelo tekočino narezane buče in krompir ter kuhamo približno 15 minut. Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho in solimo.
Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Topla ohrovtova solata z mandlji in pršutom
Jesenski kruhovi cmoki
Ne zavrzite starega kruha, raje ga uporabite za fine kruhove cmoke