
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem
Bučna kremna juha s kostanjem in bučnim oljem

Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 300 g bučnega mesa
- 100 g krompirja
- 1 liter zelenjavne jušne osnove ali vode
- sol
- 100 g kuhanega kostanja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- kakovostno nerafinirano bučno olje
Postopek
Buče in krompir dobro operemo, očistimo in olupimo ter narežemo na koščke. Zelenjavno jušno osnovo ali vodo zavremo. Istočasno stresemo v vrelo tekočino narezane buče in krompir ter kuhamo približno 15 minut. Nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom v kremno juho in solimo.
Kot jušni vložek ponudimo kuhan kostanj. Juho potresemo s sesekljanim peteršiljem, pokapamo z bučnim oljem in postrežemo.