
Goveja juha z mesnim tortelinom
Goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove

Tako poskrbite, da bo nož vedno oster
Nož je podaljšek kuharjeve roke moramo neprestano vzdrževati. Z ostrim nožem je manj priložnosti za zdrz noža in poškodbe, zato je ključno, da zanj skrbimo primerno.

6 najboljših receptov z jurčki, ki jih morate preizkusiti
Jurčki še niso rekli zadnje besede, zato smo hitro pobrskali za novimi recepti, ki bodo hitro postali vaši najljubši.

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami
Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...
Sestavine
rezančno testo
- 100 g moke
- malo soli
mesni nadev
- 1 jajce
- 200 g mletega govejega mesa
- 1 šalotka
- 2 žlički olja
- sol
- poper
- timijan
- 1 l goveje jušne osnove
Postopek
Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.
Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.
Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.
Nasvet
Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Telečji zrezki s pršutom in žajbljem
Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik
Krompirjeve polovice, polnjene s porom in mehkim sirom
Pistacijeva krema
V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.