© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveja juha z mesnim tortelinom

Goveja juha z mesnim tortelinom

Čas priprave 50 min + hlajenje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove

Postopek

1

Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.

2

Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.

3

Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.

Nasvet

Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.