© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Goveja juha z mesnim tortelinom

Goveja juha z mesnim tortelinom

Čas priprave 50 min + hlajenje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove
Okusi gozda

Okusi gozda: recepti za dobrote z gobami

Ko se približuje jesen, gobe postanejo zvezde v kuhinji, posebno če smo strastni gobarji in jih nabiramo sami. Takrat je sosledje dogodkov samoumevno: pravkar nabrano zbirko užitnih gob najprej fotografiramo, da se bomo z njo lahko še dolgo bahali, nato pa gobe očistimo in pripravimo za v lonec. In že zadiši ...

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove

Postopek

1

Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.

2

Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.

3

Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.

Nasvet

Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.

Priljubljeni recepti

Telečji zrezki s pršutom in žajbljem

Saltimbocca je še ena od slastnih italijanskih klasik

25 min
Enostavno

Pistacijeva krema

V zadnjem času se zdi, da so sladice s pistacijami povsod okrog nas. Osnova zanje je odlična pistacijeva krema.

20 min
Enostavno

Testenine z jurčki, ščuko in timijanom

Tudi ščuka se prilega testeninam.

25 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.