© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveja juha z mesnim tortelinom

Goveja juha z mesnim tortelinom

Čas priprave 50 min + hlajenje testa
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveja juha z mesnim tortelinom

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove

Sestavine

rezančno testo

  • 100 g moke
  • malo soli

mesni nadev

  • 1 jajce
  • 200 g mletega govejega mesa
  • 1 šalotka
  • 2 žlički olja
  • sol
  • poper
  • timijan
  • 1 l goveje jušne osnove

Postopek

1

Vse sestavine za testo zgnetemo in testo za pol ure postavimo v hladilnik. Čebulo popražimo na olju in jo stresemo na meso, solimo, popramo in začinimo s timijanom. Dodamo še jajce in dobro zmešamo.

2

Testo tanko razvaljamo in izrežemo kroge premera 7,5 cm. Na sredino vsakega kroga položimo žličko mesnega nadeva in oblikujemo torteline. Robove stisnemo z vilicami.

3

Torteline kuhamo 5 minut v osoljeni vodi, nato jih s penovko poberemo iz vode. Nabodemo jih na božično palčko, položimo v skodelice in pred gosti prelijemo z govejo jušno osnovo.

Nasvet

Če nam testo ostane, iz njega lahko naredimo jušne rezance.

Priljubljeni recepti

Pisana testeninska solatka

Testeninska solata bo navdušila še tako izbirčne šolarje.

15 min
Enostavno

Velikonočni topli sendvič s šunko in jajcem

Tudi za tople sendviče se spodobi, da jih praznično prilagodimo in naredimo še okusnejše.

25 min
Enostavno

Čokoladni fondant

Klasična, a moderna sladica, ki vedno navduši

1 h
Srednje zahtevno

Fokača z rdečo čebulo in rožmarinom

Rustikalna italijanska pogača je odlična spremljava solatam in antipastom.

40 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.