Kaj boste skuhali danes?
Žemeljni zavitek v goveji juhi
Žemeljni zavitek v goveji juhi
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke. V večji ponvi na vročem maslu zlato rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo in žemeljne kocke; začinimo s soljo in poprom. Nekoliko ohlajeni zmesi žemeljnih kock in čebule dodamo jajca in sesekljan peteršilj. Sestavine prelijemo z mlekom in zgnetemo v homogeno maso (kot za žemeljne cmoke). Maso damo za pol ure v hladilnik.
Vlečeno testo razprostremo na kuhinjski prt. Žemeljno maso še enkrat dobro pregnetemo; razporedimo jo po testu in oblikujemo dva tanjša zavitka. Zavitek položimo, z robom obrnjenim navzdol, na pomaščen pekač. Namažemo ga z razpuščenim maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut. Ohlajen zavitek razrežemo na rezine.
Rezine žemeljnega zavitka serviramo v vroči goveji juhi. Preden juho postrežemo, jo lahko potresemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.