
Kaj boste skuhali danes?
Žemeljni zavitek v goveji juhi
Žemeljni zavitek v goveji juhi

Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 2 lista vlečenega testa (100 g)
- maslo za premaz
- 1 liter vroče goveje juhe
- drobnjak za posip
nadev
- 3 žemlje od prejšnjega dne
- 30 g masla
- 1 žlica nasekljane čebule
- ščepec soli
- ščepec popra
- šopek drobno sesekljanega peteršilja
- 2 jajci
- mleko (po potrebi)
Postopek
Žemlje narežemo na drobne kocke. V večji ponvi na vročem maslu zlato rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo in žemeljne kocke; začinimo s soljo in poprom. Nekoliko ohlajeni zmesi žemeljnih kock in čebule dodamo jajca in sesekljan peteršilj. Sestavine prelijemo z mlekom in zgnetemo v homogeno maso (kot za žemeljne cmoke). Maso damo za pol ure v hladilnik.
Vlečeno testo razprostremo na kuhinjski prt. Žemeljno maso še enkrat dobro pregnetemo; razporedimo jo po testu in oblikujemo dva tanjša zavitka. Zavitek položimo, z robom obrnjenim navzdol, na pomaščen pekač. Namažemo ga z razpuščenim maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut. Ohlajen zavitek razrežemo na rezine.
Rezine žemeljnega zavitka serviramo v vroči goveji juhi. Preden juho postrežemo, jo lahko potresemo z narezanim drobnjakom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Česnova majoneza (aïoli) z žafranom
Česnovo majonezo postrežemo ob dobrotah z žarom
Granola, pečena z javorovim sirupom
Sladek zajtrk, pri katerem za zdravo ravnotežje poskrbijo žitarice, hranljivi oreški in semena ter sadje, je eden od najboljših začetkov dneva. Domača granola bo prepričala tudi tiste, ki so do zdaj mislili, da kosmičev ne marajo!