© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Žemeljni zavitek v goveji juhi

Žemeljni zavitek v goveji juhi

Čas priprave 55 min + hlajenje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
zemeljni zavitek v goveji juhi

Sestavine

  • 2 lista vlečenega testa (100 g)
  • maslo za premaz
  • 1 liter vroče goveje juhe
  • drobnjak za posip

nadev

  • 3 žemlje od prejšnjega dne
  • 30 g masla
  • 1 žlica nasekljane čebule
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • šopek drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci
  • mleko (po potrebi)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 lista vlečenega testa (100 g)
  • maslo za premaz
  • 1 liter vroče goveje juhe
  • drobnjak za posip

nadev

  • 3 žemlje od prejšnjega dne
  • 30 g masla
  • 1 žlica nasekljane čebule
  • ščepec soli
  • ščepec popra
  • šopek drobno sesekljanega peteršilja
  • 2 jajci
  • mleko (po potrebi)

Postopek

1

Žemlje narežemo na drobne kocke. V večji ponvi na vročem maslu zlato rumeno prepražimo drobno nasekljano čebulo in žemeljne kocke; začinimo s soljo in poprom. Nekoliko ohlajeni zmesi žemeljnih kock in čebule dodamo jajca in sesekljan peteršilj. Sestavine prelijemo z mlekom in zgnetemo v homogeno maso (kot za žemeljne cmoke). Maso damo za pol ure v hladilnik.

2

Vlečeno testo razprostremo na kuhinjski prt. Žemeljno maso še enkrat dobro pregnetemo; razporedimo jo po testu in oblikujemo dva tanjša zavitka. Zavitek položimo, z robom obrnjenim navzdol, na pomaščen pekač. Namažemo ga z razpuščenim maslom in pečemo v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut. Ohlajen zavitek razrežemo na rezine.

3

Rezine žemeljnega zavitka serviramo v vroči goveji juhi. Preden juho postrežemo, jo lahko potresemo z narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.