© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Flancati in drugo pustno cvrtje

Flancati in drugo pustno cvrtje

Čas priprave 40 min + vzhajanje
Zahtevnost Srednje zahtevno
Količina 12 flancatov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
flancati in drugo pustno cvrtje

Sestavine

  • 400 g moke
  • 2,5 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 1 jajce
  • 4 rumenjaki
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 60 g stopljenega masla
  • 2 žlici ruma
  • ščepec nastrgane limonove lupinice
  • ščepec soli
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip
benedict, holandsk

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako

Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Sestavine

  • 400 g moke
  • 2,5 dl mleka
  • 20 g kvasa
  • 1 jajce
  • 4 rumenjaki
  • 60 g kristalnega sladkorja
  • 60 g stopljenega masla
  • 2 žlici ruma
  • ščepec nastrgane limonove lupinice
  • ščepec soli
  • olje za cvrenje
  • sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V skledo presejemo moko in na sredini naredimo jamico. Kvas raztopimo v mlačnem mleku, nalijemo v jamico in zamešamo v kvasec. Rahlo ga pomokamo in na toplem pustimo vzhajati, dokler se na površini kvasca ne pojavijo grobe razpoke. Dodamo preostale sestavine in z ročnim mešalnikom pripravimo voljno svetleče testo. Pokrito pustimo počivati, da naraste na dvojno prostornino.

2

V globoki kozici segrejemo olje na 190 °C. Testo razvaljamo na rahlo pomokani delovni površini pol centimetra debelo v pravokotnik. S koleščkom za testo izrežemo 12 pravokotnikov za flancate (ali druge poljubne oblike po želji). Vsak pravokotnik znotraj po dolžini skoraj do roba dvakrat prerežemo, nato pa flancat z obema rokama po širini nekoliko razvlečemo. Pokrito pustimo vzhajati 10 do 15 minut.

3

Flancate (in drugo pustno cvrtje) na obeh straneh ocvremo, nato pa s penovko poberemo iz maščobe, dobro odcedimo na kuhinjski mreži in potresemo s sladkorjem v prahu.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.