Kaj boste skuhali danes?
Sladki krompir, obložen s pršutom
Sladki krompir, obložen s pršutom
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 8 rezin pršuta
- vodna kreša, ko postrežemo
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 2 velika sladka krompirja
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica limonovega soka
- 8 rezin pršuta
- vodna kreša, ko postrežemo
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo, vsakega narežemo na 8 kolutov in jih solimo, povaljamo v olju in damo v pekač. Pečemo jih 20 do 30 minut, da so zlati in hrustljavi, nato jih ohladimo.
Majonezo zmešamo z limonovim sokom. Rezine pršuta razpolovimo in z njimi obložimo rezine sladkega krompirja, na vrh pa damo še žlico limonove majoneze. Prigrizke zložimo na pladenj in okrasimo z vodno krešo.
Nasvet
Naj vas čas ne prehiti!
- Zjutraj ali prejšnji dan lahko v pečici spečete rezine sladkega krompirja.
- Tik pred prihodom gostov na vsako rezino sladkega krompirja položite rezino pršuta, okrasite z limonovo majonezo in prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Čokoladni kolač s hruškami
Prima sendvič BLT
BLT je okrajšava za bacon, lettuce & tomato, po domače sendvič s slanino, solato in paradižnikom.