© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Sladki krompir, obložen s pršutom

Sladki krompir, obložen s pršutom

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina zaq 16 kosov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladki-krompir-s-prsutom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 2 velika sladka krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica limonovega soka
  • 8 rezin pršuta
  • vodna kreša, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 velika sladka krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica limonovega soka
  • 8 rezin pršuta
  • vodna kreša, ko postrežemo

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. Sladki krompir olupimo, vsakega narežemo na 8 kolutov in jih solimo, povaljamo v olju in damo v pekač. Pečemo jih 20 do 30 minut, da so zlati in hrustljavi, nato jih ohladimo.

2

Majonezo zmešamo z limonovim sokom. Rezine pršuta razpolovimo in z njimi obložimo rezine sladkega krompirja, na vrh pa damo še žlico limonove majoneze. Prigrizke zložimo na pladenj in okrasimo z vodno krešo.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Zjutraj ali prejšnji dan lahko v pečici spečete rezine sladkega krompirja.
  • Tik pred prihodom gostov na vsako rezino sladkega krompirja položite rezino pršuta, okrasite z limonovo majonezo in prigrizke prestavite na servirni pladenj. Ko gostje potrkajo na vrata, pladenj položite na mizo in nazdravite s penino ali sveže iztisnjenim sokom!

 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.