
Kaj boste skuhali danes?
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)
Postopek
Česen olupimo in stremo, riž splahnemo pod tekočo vodo, špinačo odtalimo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem kakšno minuto na srednjem ognju pražimo česen in karijevo pasto, da lepo zadišita.
Nato v ponev dodamo riž, čičeriko in rozine ter zalijemo z juho. Jed dobro premešamo z vilicami, da se riž ne zlepi. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo in zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in kuhamo še 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da riž popije vso tekočino in se zmehča.
Odtaljeno špinačo dobro odcedimo; z rokami iz nje iztisnemo čim več vode. Damo jo k rižu, skupaj z 2 žlicama vroče vode. Z vilicami jo dobro vmešamo v riž in dodamo še indijske oreščke. Preden karijev riž postrežemo, ga po želji prelijemo z jogurtom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom
Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami