
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo
Pikanten karijev riž s čičerko in špinačo

Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 žlica sončničnega olja
- 2 stroka česna
- 2 žlici karijeve paste
- 250 g riža basmati
- 4,5 dl zelenjavne juhe
- 400 g kuhane čičerike
- pest rozin
- 170 g zamrznjene špinače
- pest indijskih oreščkov
- sol
- poper
- navadni jogurt za preliv (po želji)
Postopek
Česen olupimo in stremo, riž splahnemo pod tekočo vodo, špinačo odtalimo. V veliki ponvi s pokrovom segrejemo olje in na njem kakšno minuto na srednjem ognju pražimo česen in karijevo pasto, da lepo zadišita.
Nato v ponev dodamo riž, čičeriko in rozine ter zalijemo z juho. Jed dobro premešamo z vilicami, da se riž ne zlepi. Začinimo s soljo in poprom, pokrijemo in zavremo. Ogenj nato zmanjšamo in kuhamo še 12 do 15 minut oziroma toliko časa, da riž popije vso tekočino in se zmehča.
Odtaljeno špinačo dobro odcedimo; z rokami iz nje iztisnemo čim več vode. Damo jo k rižu, skupaj z 2 žlicama vroče vode. Z vilicami jo dobro vmešamo v riž in dodamo še indijske oreščke. Preden karijev riž postrežemo, ga po želji prelijemo z jogurtom.