
Kaj boste skuhali danes?
Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave
Fižolov namaz z jogurtom, bučkami in meto
Kakor nalašč za piknike in zabave

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
- sok ½ limone
- 170 g manj mastnega grškega jogurta
- 2 žlici sesekljanih metinih listov
- sol
- poper

Preprost recept za šnite, ki vedno navdušijo
Kruhove šnite niso le odličen način, kako porabiti kruh, so tudi odlična ideja za počasen začetek dneva v dobri družbi.

Ajvar, lutenica ali pindžur? Domače klasike, ki ne grejo nikoli iz mode
Dišeče kuhinje, zasedeni štedilniki in police, polne kozarcev. Marsikdo se z nostalgijo spomni jesenskih dni, ko je bila priprava ozimnice skoraj obvezen del vsakdana.

Je vsaka buča užitna?
Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 bučka
- 2 stroka česna
- 300 g kuhanega belega fižola (pločevinka 400 g)
- sok ½ limone
- 170 g manj mastnega grškega jogurta
- 2 žlici sesekljanih metinih listov
- sol
- poper
Postopek
Bučko narežemo na kockice, česen olupimo in nasekljamo. V ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo bučke in česen, začinimo s soljo in poprom ter pražimo, da se bučke zmehčajo. Nekaj žlic bučk vzamemo iz ponve in jih prihranimo, preostanek pa stresemo v skledo.
V skledo z bučkami dodamo odcejen fižol, limonov sok, jogurt in meto. S paličnim mešalnikom sestavine zmešamo v gladek namaz, preložimo ga v posodico in posujemo s prihranjenimi kockicami bučk.