© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Fižolova juha s paradižnikom in trsko

Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.

Fižolova juha s paradižnikom in trsko

Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
fizolova juha s paradiznikom in trsko

Poznate razliko med trsko, polenovko in bakalarjem?

Sestavine

  • 400 g trske
  • 1 čebula
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g olupljenih paradižnikov
  • 300 g kuhanega belega fižola
  • kajenski poper
  • ½ žličke suhega šetraja ali origana
  • sol
  • sveže zmlet črni poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 400 g trske
  • 1 čebula
  • 4 žlice oljčnega olja
  • 300 g olupljenih paradižnikov
  • 300 g kuhanega belega fižola
  • kajenski poper
  • ½ žličke suhega šetraja ali origana
  • sol
  • sveže zmlet črni poper

Postopek

1

Čebulo olupimo, drobno nasekljamo in v dovolj veliki kozici steklasto zarumenimo na kančku oljčnega olja. Skupaj s sokom dodamo olupljene paradižnike in pokrito kuhljamo 15 minut. Nato dodamo fižol ter začinimo s kajenskim poprom, šetrajem in soljo. Dolijemo malo vode (fižol naj ne bo pokrit z vodo), na »fižolovo posteljico« nadevamo ribe, kozico pokrijemo in vse skupaj kuhljamo pri nizki temperaturi slabih 20 minut.

2

Ribe razrežemo na večje kose, previdno premešamo z ostalimi sestavinami v kozici, po okusu začinimo, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.

Nasvet

Enolončnico lahko izboljšamo s poljubnimi zelišči (lovor, timijan, rožmarin), česnom in/ali pa s kančkom kisa ali limonovega soka.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.