
Fižolova juha s paradižnikom in trsko
Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.
Fižolova juha s paradižnikom in trsko
Trska se odlično znajde v družbi fižola in paradižnika.

Poznate razliko med trsko, polenovko in bakalarjem?
Sestavine
- 400 g trske
- 1 čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 300 g olupljenih paradižnikov
- 300 g kuhanega belega fižola
- kajenski poper
- ½ žličke suhega šetraja ali origana
- sol
- sveže zmlet črni poper

Projekt za konec počitnic: sladka plaža
Zadnji dnevi pred šolo so vedno napolnjeni z energijo in pričakovanji. Odličen način, da zaposlite tako sebe kot svoje najmlajše je kuhanje in peka. Za vas smo pripravili zabaven kulinarični projekt, ki bo zaposlil celo družino.

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.
Sestavine
- 400 g trske
- 1 čebula
- 4 žlice oljčnega olja
- 300 g olupljenih paradižnikov
- 300 g kuhanega belega fižola
- kajenski poper
- ½ žličke suhega šetraja ali origana
- sol
- sveže zmlet črni poper
Postopek
Čebulo olupimo, drobno nasekljamo in v dovolj veliki kozici steklasto zarumenimo na kančku oljčnega olja. Skupaj s sokom dodamo olupljene paradižnike in pokrito kuhljamo 15 minut. Nato dodamo fižol ter začinimo s kajenskim poprom, šetrajem in soljo. Dolijemo malo vode (fižol naj ne bo pokrit z vodo), na »fižolovo posteljico« nadevamo ribe, kozico pokrijemo in vse skupaj kuhljamo pri nizki temperaturi slabih 20 minut.
Ribe razrežemo na večje kose, previdno premešamo z ostalimi sestavinami v kozici, po okusu začinimo, pokapamo z oljčnim oljem in postrežemo.
Nasvet
Enolončnico lahko izboljšamo s poljubnimi zelišči (lovor, timijan, rožmarin), česnom in/ali pa s kančkom kisa ali limonovega soka.