
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika

Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.

Mira Semič: Lahko smo ponosni na slovensko hrano in vina
Izjemna ženska, uživačka po srcu in duši ter vrhunska sommelierka.3., najvišje stopnje.
Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana
Postopek
Polsuhe paradižnike grobo nasekljamo in jih skupaj z oljčnim oljem in strtim česnom do finega (ali po želji) sesekljamo v mešalniku. Primešamo lističe timijana.
Če želimo pesto shraniti, ga napolnimo v kozarec za vlaganje in prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku ga lahko tako hranimo do 1 meseca.