Kaj boste skuhali danes?
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika
Pesto iz polsuhih paradižnikov
Ujemite okus tistega popolnega poletnega paradižnika
Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 150 g polsuhih paradižnikov
- 5 žlic oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 6–8 vejic timijana
Postopek
Polsuhe paradižnike grobo nasekljamo in jih skupaj z oljčnim oljem in strtim česnom do finega (ali po želji) sesekljamo v mešalniku. Primešamo lističe timijana.
Če želimo pesto shraniti, ga napolnimo v kozarec za vlaganje in prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku ga lahko tako hranimo do 1 meseca.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Najboljši vegi burgerji z mariniranim korenčkom
Najboljša izbira za prijatelje, ki jim je ljubša zelenjava.