
Pečenka iz pokritega žara
Pečenka iz pokritega žara

Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1,5 kg odojka
- 1,5 kg telečjega plečeta
- olje
- sol
- 2 vejici rožmarina
Postopek
Meso solimo, premažemo z oljem in damo na rešetko pokritega žara, kamor položimo še 2 vejici rožmarina. Meso pečemo na temperaturi 170 °C do 180 °C približno uro in pol do 2 uri, odvisno od debeline mesa. Približno pol ure pred koncem peke na rešetko žara damo peči krompir v foliji z različnimi nadevi.