© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Pisani sladoledni korneti

Pisani sladoledni korneti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
20170214GF317

Sestavine

  • dober kupljen sladoled 3 okusov
  • 2 vrečki ledu
  • čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje

Sadna omaka

  • 400 g očiščenih jagod ali malin
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica vaniljeve arome
  • sok 1 limone

čokoladna omaka

  • 2 veliki čokoladi s karamelom
  • 2 dl sladke smetane

za kornete

  • 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
  • 1 zavitek mrvic
  • 8 kornetov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • dober kupljen sladoled 3 okusov
  • 2 vrečki ledu
  • čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje

Sadna omaka

  • 400 g očiščenih jagod ali malin
  • 100 g svetlo rjavega sladkorja
  • 1 žlica vaniljeve arome
  • sok 1 limone

čokoladna omaka

  • 2 veliki čokoladi s karamelom
  • 2 dl sladke smetane

za kornete

  • 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
  • 1 zavitek mrvic
  • 8 kornetov

Postopek

1

Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.

2

Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).

3

Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.

4

Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.