
Pisani sladoledni korneti
Pisani sladoledni korneti

Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov
Postopek
Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.
Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).
Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.
Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.