
Kaj boste skuhali danes?
Pisani sladoledni korneti
Pisani sladoledni korneti

Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov
Postopek
Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.
Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).
Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.
Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Krema iz sladkega krompirja in čokolade
Sladki kozarčki v katerih je sladek krompir ne prepoznaven.