Kaj boste skuhali danes?
Pisani sladoledni korneti
Pisani sladoledni korneti
Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- dober kupljen sladoled 3 okusov
- 2 vrečki ledu
- čokoladne in pisane mrvice, bonbončki in jagodičje
Sadna omaka
- 400 g očiščenih jagod ali malin
- 100 g svetlo rjavega sladkorja
- 1 žlica vaniljeve arome
- sok 1 limone
čokoladna omaka
- 2 veliki čokoladi s karamelom
- 2 dl sladke smetane
za kornete
- 150 g bele, mlečne ali temne čokolade
- 1 zavitek mrvic
- 8 kornetov
Postopek
Najprej pripravimo kornete. Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali v skledici nad rahlo vrelo vodo. Mrvice vsujemo v skodelico. Robove kornetov pomočimo v čokolado, malo otresemo, da odvečna odkaplja, nato jih pomočimo še v mrvice. Postavimo pokonci na stojalo ali v lončke, da se posušijo.
Za čokoladno omako čokolado s karamelom narežemo na koščke in jo damo v kozico ter prilijemo smetano. Na majhnem ognju jo med mešanjem stopimo. Prihranimo na toplem, ko jo želimo uporabiti, pa jo predenemo v plastenko, iz katere jo bomo lahko brizgali (obnese se na primer čista plastenka od kečapa za stiskanje).
Za sadno omako jagode ali maline stresemo v kozico s sladkorjem, vaniljo, limonovim sokom in kančkom vode. Nežno segrevamo, dokler sadje na začne sproščati svojih sokov. Pretlačimo ali zmeljemo in pretisnemo skozi fino sito. Pustimo, da se omaka ohladi, nato jo prelijemo v vrček.
Sladoledne banjice odpremo in jih položimo v veliko skledo, ki smo jo napolnili z ledom. Zraven razporedimo kornete, omaki, mrvice, bonbončke in jagodičje, da si bodo otroci lahko sami sestavili in okrasili kornete.