© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Cvetačna juha z bučo in fižolom

Cvetačna juha z bučo in fižolom

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
cvetacna-juha-z-buco-in-fizolom_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 500 g bučnega mesa
  • 1 nasekljan krompir
  • nekaj timijanovih vejic
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 500 g cvetače
  • 400 g kuhanega rjavega fižola
  • pest peteršilja
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 500 g bučnega mesa
  • 1 nasekljan krompir
  • nekaj timijanovih vejic
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 500 g cvetače
  • 400 g kuhanega rjavega fižola
  • pest peteršilja

Postopek

1

Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke, prav tako na kocke narežemo olupljen krompir. Timijanu osmukamo liste, cvetačo razdelimo na posamezne cvetove.

2

V večji kozici segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča in rahlo porjavi. Vmešamo česen, bučno meso, krompir in timijan ter pražimo še kakšno minuto. V kozico vlijemo jušno osnovo in jo zavremo. Temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Nato dodamo cvetačo in fižol ter kuhamo še 10 minut, da se vsa zelenjava zmehča.

3

Dve zajemalki juhe stresemo v posodo od paličnega mešalnika in ji dodamo peteršilj. Drobno zmeljemo in pri tem pazimo, da se ne poškropimo z vročo juho. Nato juho vrnemo v kozico, segrejemo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.