Kaj boste skuhali danes?
Cvetačna juha z bučo in fižolom
Cvetačna juha z bučo in fižolom
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 500 g bučnega mesa
- 1 nasekljan krompir
- nekaj timijanovih vejic
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g cvetače
- 400 g kuhanega rjavega fižola
- pest peteršilja
Božanska sladica, ki je pravi hit na družbenih omrežjih
Sočne čokoladne rezine z mehko plastjo biskvitnih piškotov, namočenih v kavo, in bogato mascarpone kremo. Popolna sladica, ko si hkrati zaželiš brownija in tiramisuja.
Pravi domači žganci – recepti, ki vedno uspejo
Žganci so preprosta jed, ki že stoletja kraljuje na domačih mizah. Odlični so sami ali v kombinaciji s številnimi tradicionalnimi jedmi. Jih znate pripraviti?
Kako si sledijo plasti v prekmurski gibanici? Preverite edini pravi recept
Prekmurska gibanica je naša najbolj zapletena sladica. Zanjo je treba pripraviti krhko in vlečeno testo, mednje pa zaviti kar štiri nadeve v točno določenem zaporedju.
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- 500 g bučnega mesa
- 1 nasekljan krompir
- nekaj timijanovih vejic
- 1 l zelenjavne jušne osnove
- 500 g cvetače
- 400 g kuhanega rjavega fižola
- pest peteršilja
Postopek
Čebulo in česen olupimo in nasekljamo. Bučno meso narežemo na kocke, prav tako na kocke narežemo olupljen krompir. Timijanu osmukamo liste, cvetačo razdelimo na posamezne cvetove.
V večji kozici segrejemo olje in na njem 10 minut pražimo čebulo, da se zmehča in rahlo porjavi. Vmešamo česen, bučno meso, krompir in timijan ter pražimo še kakšno minuto. V kozico vlijemo jušno osnovo in jo zavremo. Temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhljamo 20 minut. Nato dodamo cvetačo in fižol ter kuhamo še 10 minut, da se vsa zelenjava zmehča.
Dve zajemalki juhe stresemo v posodo od paličnega mešalnika in ji dodamo peteršilj. Drobno zmeljemo in pri tem pazimo, da se ne poškropimo z vročo juho. Nato juho vrnemo v kozico, segrejemo in postrežemo s polnozrnatim kruhom.