
Kaj boste skuhali danes?
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo

Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Limonsko travo stremo z noževim rezilom. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem nežno 2 do 3 minute pražimo karijevo pasto, čebulo, limonsko travo, stroke kardamoma in semena gorčice, da vse skupaj zadiši.
Dodamo bučne kocke, jih dobro premešamo s preostalimi sestavinami in dolijemo še jušno osnovo ter kokosovo mleko. Vse skupaj nekaj časa kuhljamo, nato dodamo čičerko in kuhamo še 10 minut, da se buča zmehča. Če želimo, lahko zdaj kari tudi ohladimo in ga zamrznemo.
Eni limeti iztisnemo sok in ga dodamo v kari, drugo limeto pa narežemo na krhlje. Preden kari postrežemo, ga posujemo z natrganimi listi mete. Postrežemo s kruhom in krhlji limete.
Priljubljeni recepti
Fokača z zeliščnim oljem
Sladek čilijev džem
Čilijev džem lahko dodate k omakam, postrežete s siri ali pa ga uporabite kot pomako za k čipsu.