
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo

Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Limonsko travo stremo z noževim rezilom. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem nežno 2 do 3 minute pražimo karijevo pasto, čebulo, limonsko travo, stroke kardamoma in semena gorčice, da vse skupaj zadiši.
Dodamo bučne kocke, jih dobro premešamo s preostalimi sestavinami in dolijemo še jušno osnovo ter kokosovo mleko. Vse skupaj nekaj časa kuhljamo, nato dodamo čičerko in kuhamo še 10 minut, da se buča zmehča. Če želimo, lahko zdaj kari tudi ohladimo in ga zamrznemo.
Eni limeti iztisnemo sok in ga dodamo v kari, drugo limeto pa narežemo na krhlje. Preden kari postrežemo, ga posujemo z natrganimi listi mete. Postrežemo s kruhom in krhlji limete.