
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo
Bučni kari s čičerko
Indijska specialiteta z bučo

Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Cmoki iz krompirjevega testa, kot jih je znala pripraviti le babica
Recept za cmoke iz krompirjevega testa s sadnim nadevom in maslenimi drobtinami je poklon tradiciji, ki nas vrne v poletni čas, preživet v kuhinjah naših babic.
Sestavine
- 1 buča, težka približno 1 kg (npr. muškatna)
- 250 g kuhane čičerke (ali pločevinka 400 g)
- 1 žlica sončničnega olja
- 3 žlice tajske rumene karijeve paste
- 2 čebuli
- 3 velika stebla limonske trave
- 6 strokov kardamoma
- 1 žlica gorčičnih semen
- 2,5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 dl kokosovega mleka
- 2 limeti
- velika pest listov mete za posip
- kruh, ko postrežemo
Postopek
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Limonsko travo stremo z noževim rezilom. Bučo olupimo, ji odstranimo semena in jo narežemo na kocke. V ponvi segrejemo olje in na njem nežno 2 do 3 minute pražimo karijevo pasto, čebulo, limonsko travo, stroke kardamoma in semena gorčice, da vse skupaj zadiši.
Dodamo bučne kocke, jih dobro premešamo s preostalimi sestavinami in dolijemo še jušno osnovo ter kokosovo mleko. Vse skupaj nekaj časa kuhljamo, nato dodamo čičerko in kuhamo še 10 minut, da se buča zmehča. Če želimo, lahko zdaj kari tudi ohladimo in ga zamrznemo.
Eni limeti iztisnemo sok in ga dodamo v kari, drugo limeto pa narežemo na krhlje. Preden kari postrežemo, ga posujemo z natrganimi listi mete. Postrežemo s kruhom in krhlji limete.