© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Jota s svinjskimi rebrci

Jota s svinjskimi rebrci

Čas priprave 50 min + namakanje fižola
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
jota-IMG_78670000_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 500 g kislega zelja
  • 300 g rjavega fižola
  • 300 g krompirja
  • 100 g čebule
  • 400 g suhih svinjskih rebrc
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masti ali olja
  • 40 g bele moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 5 zrn črnega popra
  • 1 lovorov list
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 500 g kislega zelja
  • 300 g rjavega fižola
  • 300 g krompirja
  • 100 g čebule
  • 400 g suhih svinjskih rebrc
  • 100 g slanine
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici masti ali olja
  • 40 g bele moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • 5 zrn črnega popra
  • 1 lovorov list
  • sol

Postopek

1

Fižol preberemo, operemo, čez noč namočimo in skuhamo. Če je zelje prekislo, ga splaknemo pod hladno tekočo vodo. Zelje skuhamo s suhimi svinjskimi rebri. Dodamo mu poprova zrna in lovorov list. Posebej skuhamo na kocke narezan olupljen krompir.

2

Iz kuhanega zelja vzamemo suha svinjska rebrca in jih postavimo na toplo. Kuhan fižol s fižolovko, kuhano zelje in krompir s tekočino stresemo skupaj v lonec, po potrebi dolijemo še malo tekočine in kuhamo še nekaj minut.

3

Medtem pripravimo prežganje. Čebulo olupimo in sesekljamo. Slanino zrežemo na drobne kocke, jih prepražimo na olju skupaj s sesekljano čebulo, dodamo moko in pražimo toliko časa, da čebula in moka lepo zarumenita. Na koncu dodamo še sesekljan česen in pražimo le toliko, da česen zadiši. Prežganje stresemo v vrelo joto, hitro premešamo, dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo na blagem ognju 10 minut. Joto po potrebi dosolimo in jo postrežemo z rezinami suhih svinjskih rebrc.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.