
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model
Postopek
Sladko smetano rahlo stepemo z ročnim mešalnikom. Dodamo droben kristalni in vaniljev sladkor ter mešamo še dobro minuto. Rumenjake ločimo od beljakov in jih vmešamo v stepeno smetano. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo izmenično z mlekom s kuhalnico vmešamo v smetanovo zmes.
Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v maso. V tretjino mase vmešamo nasekljane lešnike, v preostalo maso pa lešnikovo kremo. V namaščen in pomokan model za šarkelj nadevamo najprej maso z lešnikovo kremo, nato pa še maso z nasekljanimi lešniki. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Ko se šarkelj ohladi, ga poljubno okrasimo in razrežemo na kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
»Rižota« iz ostrigarjev z rdečo čebulo in hrustljavim krompirjem
Ostrigarji, jurčki, šitake, enoki ... prava gobja poslastica
Marelični zavitek z nektarinami
Nadevane sardele po sicilijansko
Sardele so lahko prava poslastica – tele zvite sicilijanske lepotice pa so naravnost božanske!