
Kaj boste skuhali danes?
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model

Popoln domači pomfri: skrivnost je v tem preprostem triku
Spoznajte skrivnost popolnega domačega ocvrtega krompirja. Hrustljav, zlato zapečen in nikoli masten, s tem trikom vam bo vedno uspel.

Obožujete cmoke? Potem morate poskusiti ta knedl kolač
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model
Postopek
Sladko smetano rahlo stepemo z ročnim mešalnikom. Dodamo droben kristalni in vaniljev sladkor ter mešamo še dobro minuto. Rumenjake ločimo od beljakov in jih vmešamo v stepeno smetano. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo izmenično z mlekom s kuhalnico vmešamo v smetanovo zmes.
Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v maso. V tretjino mase vmešamo nasekljane lešnike, v preostalo maso pa lešnikovo kremo. V namaščen in pomokan model za šarkelj nadevamo najprej maso z lešnikovo kremo, nato pa še maso z nasekljanimi lešniki. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Ko se šarkelj ohladi, ga poljubno okrasimo in razrežemo na kose.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjina z brstičnim ohrovtom in arašidi
Limetin semifreddo z brusnično omako
Pita s pečeno poletno zelenjavo in kozjim sirom
Ta pita je odlična ideja za takrat, ko želite porabiti domačo zelenjavo