
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2,5 dl sladke smetane
- 250 g drobnega kristalnega sladkorja
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 3 jajca
- 250 g gladke moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 3 žlice mleka
- 50 g drobno nasekljanih neolupljenih lešnikov
- 200 g lešnikove kreme
- maslo in moka za model
Postopek
Sladko smetano rahlo stepemo z ročnim mešalnikom. Dodamo droben kristalni in vaniljev sladkor ter mešamo še dobro minuto. Rumenjake ločimo od beljakov in jih vmešamo v stepeno smetano. Moko pomešamo s pecilnim praškom in jo izmenično z mlekom s kuhalnico vmešamo v smetanovo zmes.
Beljake stepemo v trd sneg in ga previdno vmešamo v maso. V tretjino mase vmešamo nasekljane lešnike, v preostalo maso pa lešnikovo kremo. V namaščen in pomokan model za šarkelj nadevamo najprej maso z lešnikovo kremo, nato pa še maso z nasekljanimi lešniki. Pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno 1 uro. Ko se šarkelj ohladi, ga poljubno okrasimo in razrežemo na kose.