© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko

Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?

Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko

Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?

Čas priprave 1 h + ohlajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Sestavine

  • 200 g polsuhih paradižnikov
  • 200 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 5 jajc
  • 1 dl oljčnega olja z baziliko
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega ementalca
  • sol in poper
  • 2 ščepca provansalskih začimb

Sestavine

  • 200 g polsuhih paradižnikov
  • 200 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 5 jajc
  • 1 dl oljčnega olja z baziliko
  • 1 dl sladke smetane
  • 100 g naribanega ementalca
  • sol in poper
  • 2 ščepca provansalskih začimb

Postopek

1

Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Polsuhe paradižnike narežemo na koščke, moki pa primešamo pecilni prašek.

2

Jajca stepemo, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje. Počasi primešamo narezane paradižnike in sir. Vse zlijemo v podolgovat pekač in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, jo posujemo s provansalskimi začimbami, nato pa počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz pekača. Postrežemo jo kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed ob solati.

Poskusite tudi z olivami

Štruco lahko popestrimo z olivami: polovico polsuhih paradižnikov nadomestimo s 100 g oliv, na primer sorte tanche, ki jih razkoščičimo, narežemo in primešamo testu skupaj s paradižniki in sirom.

Priljubljeni recepti

Pikantne perutničke

1 h 20 min
Srednje zahtevno

Tradicionalni perzijski žafranov sladoled

Pokusite pravi bastaniye sonatiye zaferani

Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.