Kaj boste skuhali danes?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?
Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- sol in poper
- 2 ščepca provansalskih začimb
Najboljši recepti za praznično večerjo brez mesa
Pri načrtovanju prazničnega menija se tu in tam srečamo s kakšnim izzivom, a z malo ustvarjalnosti in dobre volje, bomo tega hitro rešili z naborom pestrih jedi, ki bodo
Meni za božično večerjo: klasika malo drugače
Praznični obed naj bo bolj poseben, slavnosten, a ni prav nič narobe, če se bomo pri tem oprli na preizkušene kombinacije okusov in preverjene tehnike.
Prekinite s tradicijo: novi naj božični piškoti
Prazniki so čas, ko se poklanjamo tradicija, pa tudi priložnost, da na pladnje postavimo kaj novega, drznejšega in igrivega.
Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- sol in poper
- 2 ščepca provansalskih začimb
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Polsuhe paradižnike narežemo na koščke, moki pa primešamo pecilni prašek.
Jajca stepemo, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje. Počasi primešamo narezane paradižnike in sir. Vse zlijemo v podolgovat pekač in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, jo posujemo s provansalskimi začimbami, nato pa počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz pekača. Postrežemo jo kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed ob solati.
Poskusite tudi z olivami
Štruco lahko popestrimo z olivami: polovico polsuhih paradižnikov nadomestimo s 100 g oliv, na primer sorte tanche, ki jih razkoščičimo, narežemo in primešamo testu skupaj s paradižniki in sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Tatarski biftek
Domač tatarski biftek bo pravi hit na praznični mizi, a ključna je izbira kakovostnega mesa
Surovi in kuhani šparglji z limono in parmezanovim maslom
Izkoristite spomladansko zelenjavo in jo postrezite ob vsakem kosilu.