
Kaj boste skuhali danes?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?

Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- sol in poper
- 2 ščepca provansalskih začimb

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!

Tako okusen, da se stopi v ustih: zavitek, ki ga morate poskusiti
Ob pripravi jedilnika za posebne priložnosti se v mislih hitro zatečemo k večjim kosom mesa, morda še k ribam ali morskim sadežem, tokrat pa nas je navdušil vegi zavitek.

Štirje slastni preprosti kolači iz pravokotnega pekača
Imate pravokoten pekač za kolač, ki že predolgo sameva? Imamo štiri krasne recepte za kolač, ki ga lahko pripravite ta konec tedna.
Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
- 200 g moke
- 1 zavitek pecilnega praška
- 5 jajc
- 1 dl oljčnega olja z baziliko
- 1 dl sladke smetane
- 100 g naribanega ementalca
- sol in poper
- 2 ščepca provansalskih začimb
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Polsuhe paradižnike narežemo na koščke, moki pa primešamo pecilni prašek.
Jajca stepemo, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje. Počasi primešamo narezane paradižnike in sir. Vse zlijemo v podolgovat pekač in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, jo posujemo s provansalskimi začimbami, nato pa počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz pekača. Postrežemo jo kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed ob solati.
Poskusite tudi z olivami
Štruco lahko popestrimo z olivami: polovico polsuhih paradižnikov nadomestimo s 100 g oliv, na primer sorte tanche, ki jih razkoščičimo, narežemo in primešamo testu skupaj s paradižniki in sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pikantne perutničke
Tradicionalni perzijski žafranov sladoled
Pokusite pravi bastaniye sonatiye zaferani