Kaj boste skuhali danes?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?
Štruca s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem z baziliko
Kaj je boljšega, kot ob misli na poletje jesti štruco s polsuhimi paradižniki in oljčnim oljem?
    Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
 - 200 g moke
 - 1 zavitek pecilnega praška
 - 5 jajc
 - 1 dl oljčnega olja z baziliko
 - 1 dl sladke smetane
 - 100 g naribanega ementalca
 - sol in poper
 - 2 ščepca provansalskih začimb
 
        
            
            Tako pire pripravi chef z 31 Michelinovimi zvezdicami
Težko bi našli jed, ki je preprostejša in bolj vsestranska od krompirjevega pireja. Slastna je že osnovna različica, mi pa smo za vas zbrali nekaj prav posebnih idej.
        
            
            Božanski čufti v paradižnikovi enolončnici, ki pogreje in nasiti
Morda smo res bolj navajeni čuftov v paradižnikovi omaki, ampak v paradižnikovi juhi so res odlični - to je preprost recept, ki ga boste pripravljali znova in znova.
        
            
            Ričet po receptu Marije Merljak
Ko v kuhinji zadiši po ričetu, takrat vemo, da se kuha nekaj res dobrega in domačega.
Sestavine
- 200 g polsuhih paradižnikov
 - 200 g moke
 - 1 zavitek pecilnega praška
 - 5 jajc
 - 1 dl oljčnega olja z baziliko
 - 1 dl sladke smetane
 - 100 g naribanega ementalca
 - sol in poper
 - 2 ščepca provansalskih začimb
 
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C (ali na 160 °C z ventilacijo). Polsuhe paradižnike narežemo na koščke, moki pa primešamo pecilni prašek.
Jajca stepemo, dodamo smetano, sol in poper. Ob neprestanem mešanju dodajamo moko s pecilnim praškom, nato še olje. Počasi primešamo narezane paradižnike in sir. Vse zlijemo v podolgovat pekač in pečemo 40 minut. Ko je štruca pečena, jo posujemo s provansalskimi začimbami, nato pa počakamo 15 minut, preden jo vzamemo iz pekača. Postrežemo jo kot prigrizek h kozarcu vina ali kot hladno predjed ob solati.
Poskusite tudi z olivami
Štruco lahko popestrimo z olivami: polovico polsuhih paradižnikov nadomestimo s 100 g oliv, na primer sorte tanche, ki jih razkoščičimo, narežemo in primešamo testu skupaj s paradižniki in sirom.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Marelice, kuhane v karamelu
Pecivo z limonovo kremo in borovnicami
Popolna slaščica za pomladna praznovanja
Piščanec v omaki s sladkim vinom, s česnom in šampinjoni
Kombinacija, ki navdušuje!