© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Omleta s kapucinko

Za uravnavo sladkorja in čvrste kosti

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Kapuzinerkresse-Omelett

Sestavine

  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 8 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • 8 semen kapucinke
  • 8 lističev mlade kapucinke
  • 16 cvetov kapucinke
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica nastrganega parmezana
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g mladega zelenega stročjega fižola
  • 8 jajc
  • 1,2 dl mleka
  • 8 semen kapucinke
  • 8 lističev mlade kapucinke
  • 16 cvetov kapucinke
  • sol
  • poper
  • 2 žlici masla
  • 1 žlica nastrganega parmezana

Postopek

1

Stročji fižol operemo, očistimo in poševno narežemo na ozke koščke. Stresemo jih v vrelo vodo, kuhamo tri do štiri minute, na cedilu odcedimo. V skledi stepemo jajca z mlekom. Semena kapucinke z vilicami zdrobimo ter jih skupaj z lističi in cvetovi stresemo v jajčno mleko; začinimo s soljo in poprom. Iz mase spečemo omlete.

2

V ponvi razpustimo maslo, narahlo dolijemo četrtino jajčne mase in po njej porazdelimo stročji fižol. Omleto lepo zapečemo pri nižji temperaturi, nato postopek nadaljujemo s preostalimi sestavinami in spečemo še tri omlete. Po želji jih potresemo s parmezanom, okrasimo s cvetovi kapucinke in takoj ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.