
Kaj boste skuhali danes?
Češnjeva marmelada s cvetovi bezga
Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.
Češnjeva marmelada s cvetovi bezga
Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.

Poznopomladna kombinacija češenj in bezga vas bo navdušila – še posebno, če češnje zorijo na vašem vrtu, bezeg pa naberete na sprehodu v bližnji gozd.
Sestavine
- 1 kg svetlo rdečih češenj
- 1 kg želirnega sladkorja 1:1
- sok 1 limone
- 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
- 2 žlici češnjevega žganja

Priljubljena jed, ki jo boste pripravljali znova in znova
Recept za paprikaš je eden tistih, ki ga mora vsak shraniti v svojo knjižico receptov. Najboljši bo, če mu bomo dodali obilo kakovostne mlete sladke paprike.

To bo vaša nova najljubša priloga (ali samostojna jed)
Krompir, maslo, smetana in mehak sir – sliši se nebeško dobro in nebeško dobro tudi je. Preizkusite naš recept za pommes aligot, kremni francoski pire.

Vam zmanjkuje časa? Poskusite te večerje, ki so gotove v 20 minutah
V hitrem tempu sodobnega vsakdana si po napornem dnevu želimo le še hitro, preprosto in okusno večerjo. Ponujamo nekaj okusnih predlogov!
Sestavine
- 1 kg svetlo rdečih češenj
- 1 kg želirnega sladkorja 1:1
- sok 1 limone
- 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
- 2 žlici češnjevega žganja
Postopek
Zrele češnje operemo, dobro odcedimo, odstranimo koščice in jih zmiksamo. Sadni masi primešamo želirni sladkor, dodamo limonov sok in pustimo stati nekaj minut.
Medtem dobro otresemo bezgove kobule, osmukamo cvetove in jih damo v pripravljene kozarce. Nato sadno maso zavremo in ob stalnem mešanju pustimo rahlo vreti 6 do 8 minut. Lonec odstavimo lonec s kuhalne plošče in primešamo češnjevec. Kozarce napolnimo z vročo marmelado in jih takoj dobro zapremo.
Nasvet
Marmelada bo dlje ostala okusna in sveža, če bodo kozarci, v katere jo bomo napolnili, zares čisti in sterilni, in jih bomo zaprli s kakovostnimi pokrovčki, ki dobro tesnijo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Hitre testenine z brokolijem in sardoni
Soparjene kitajske pogačice bao
Kitajske pogačice bao so vse bolj priljubljene tudi pri nas, z nekaj vaje pa si jih boste brez težav pripravili tudi sami
Čokoladni razpokančki
Zasneženi čokoladni razpokančki teknejo tudi, če zunaj ni snega.
Čokoladno-hruškova torta brez moke
Skoraj zdrava torta z lešniki namesto moke. Za popoln užitek si priskrbite zares zrele, medene hruške …