
Češnjeva marmelada s cvetovi bezga
Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.
Češnjeva marmelada s cvetovi bezga
Izkoristite sezono češenj in bezga za odlično marmelado.

Poznopomladna kombinacija češenj in bezga vas bo navdušila – še posebno, če češnje zorijo na vašem vrtu, bezeg pa naberete na sprehodu v bližnji gozd.
Sestavine
- 1 kg svetlo rdečih češenj
- 1 kg želirnega sladkorja 1:1
- sok 1 limone
- 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
- 2 žlici češnjevega žganja

Picerija D10's - čista desetica na Pagu
Odkrili smo najboljšo picerijo na otoku Pagu in zagotovo eno najboljših v Dalmaciji

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Recept za vložene bučke, ki se mu ne boste mogli upreti
Sedaj, ko smo jih spekli, nadevali, skuhali, podušili, soparili in še kaj, je čas, da pripravimo še vložene bučke. Tokrat z vami delimo naš najljubši recept.
Sestavine
- 1 kg svetlo rdečih češenj
- 1 kg želirnega sladkorja 1:1
- sok 1 limone
- 6 velikih kobulov bezgovih cvetov
- 2 žlici češnjevega žganja
Postopek
Zrele češnje operemo, dobro odcedimo, odstranimo koščice in jih zmiksamo. Sadni masi primešamo želirni sladkor, dodamo limonov sok in pustimo stati nekaj minut.
Medtem dobro otresemo bezgove kobule, osmukamo cvetove in jih damo v pripravljene kozarce. Nato sadno maso zavremo in ob stalnem mešanju pustimo rahlo vreti 6 do 8 minut. Lonec odstavimo lonec s kuhalne plošče in primešamo češnjevec. Kozarce napolnimo z vročo marmelado in jih takoj dobro zapremo.
Nasvet
Marmelada bo dlje ostala okusna in sveža, če bodo kozarci, v katere jo bomo napolnili, zares čisti in sterilni, in jih bomo zaprli s kakovostnimi pokrovčki, ki dobro tesnijo.