© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Jelenčkove palačinke

Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

Jelenčkove palačinke

Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 4 palačinke
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Jelenčkove palačinke

Sestavine

  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žlice rjavega sladkorja
  • ščep soli
  • 1 razžvrkljano jajce
  • ½ žlice javorovega sirupa
  • 1,5 dl mleka
  • nekaj kapljic rdečega barvila za živila
  • rastlinsko olje za peko
  • javorov sirup za preliv
  • sladkor v prahu za posip

potrebujemo še

  • potrebujemo še

Sestavine

  • 150 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • ½ žlice rjavega sladkorja
  • ščep soli
  • 1 razžvrkljano jajce
  • ½ žlice javorovega sirupa
  • 1,5 dl mleka
  • nekaj kapljic rdečega barvila za živila
  • rastlinsko olje za peko
  • javorov sirup za preliv
  • sladkor v prahu za posip

potrebujemo še

  • potrebujemo še

Postopek

1

V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V vrču zmešamo mokre sestavine (razen barvila) in mešanico postopoma prilijemo k suhim, medtem mešamo z metlico, da dobimo gladko testo.

2

Dve žlici testa damo v skledico in ga obarvamo z nekaj kapljicami rdečega barvila za živila. Prelijemo ga v plastenko za brizganje.

3

Tretjino preostalega testa damo v drugo plastenko, drugi dve tretjini pa prelijemo v vrč.

4

V oplasteni ponvi segrejemo kanček olja. V ponev iz plastenke nabrizgamo testo tako, da dobimo obris jelenčkove glave, in narišemo dva krogca za oči. Obraz zapolnimo s testom iz vrča. Z obarvanim testom naredimo nosek. Palačinko pečemo 1 do 2 minuti, nato jo obrnemo in pečemo še 1 minuto. Ponovimo še trikrat, da dobimo 4 palačinke. Postrežemo jih s sladkorjem v prahu in javorovim sirupom.

Nasvet

Prvi Rudolf morda ne bo popoln, a vaja dela mojstra.

Namesto barvila za živila lahko za nosek uporabimo tudi malino.

Priljubljeni recepti

Zmečkan črni fižol

Odličen je kot nadev za fajite!

10 min
Enostavno

Pomladanska piščančja paelja

Rižota po špansko. Tokrat v spomladansko zelenih odtenkih svežega boba in graha, kopra, mete in peteršilja.

1 h 15 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.