
Jelenčkove palačinke
Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom
Jelenčkove palačinke
Pričarajte otroške nasmehe z igrivim zajtrkom

Sestavine
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žlice rjavega sladkorja
- ščep soli
- 1 razžvrkljano jajce
- ½ žlice javorovega sirupa
- 1,5 dl mleka
- nekaj kapljic rdečega barvila za živila
- rastlinsko olje za peko
- javorov sirup za preliv
- sladkor v prahu za posip
potrebujemo še
- potrebujemo še

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 150 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- ½ žlice rjavega sladkorja
- ščep soli
- 1 razžvrkljano jajce
- ½ žlice javorovega sirupa
- 1,5 dl mleka
- nekaj kapljic rdečega barvila za živila
- rastlinsko olje za peko
- javorov sirup za preliv
- sladkor v prahu za posip
potrebujemo še
- potrebujemo še
Postopek
V skledi zmešamo vse suhe sestavine. V vrču zmešamo mokre sestavine (razen barvila) in mešanico postopoma prilijemo k suhim, medtem mešamo z metlico, da dobimo gladko testo.
Dve žlici testa damo v skledico in ga obarvamo z nekaj kapljicami rdečega barvila za živila. Prelijemo ga v plastenko za brizganje.
Tretjino preostalega testa damo v drugo plastenko, drugi dve tretjini pa prelijemo v vrč.
V oplasteni ponvi segrejemo kanček olja. V ponev iz plastenke nabrizgamo testo tako, da dobimo obris jelenčkove glave, in narišemo dva krogca za oči. Obraz zapolnimo s testom iz vrča. Z obarvanim testom naredimo nosek. Palačinko pečemo 1 do 2 minuti, nato jo obrnemo in pečemo še 1 minuto. Ponovimo še trikrat, da dobimo 4 palačinke. Postrežemo jih s sladkorjem v prahu in javorovim sirupom.
Nasvet
Prvi Rudolf morda ne bo popoln, a vaja dela mojstra.
Namesto barvila za živila lahko za nosek uporabimo tudi malino.