
Bržolna pečenka, marinirana s suhimi jurčki
Bržolna pečenka za nepozabno slavnostno večerjo
Bržolna pečenka, marinirana s suhimi jurčki
Bržolna pečenka za nepozabno slavnostno večerjo

Sestavine
- 30 g suhih jurčkov
- 3 kg zorjene bržolne pečenke (s 3 rebri)
- 1 žlica dimljene morske soli
- sveže zmlet črni poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 30 g suhih jurčkov
- 3 kg zorjene bržolne pečenke (s 3 rebri)
- 1 žlica dimljene morske soli
- sveže zmlet črni poper
Postopek
Jurčke v multipraktiku zmeljemo v prah. Pečenko položimo v pekač in jo po vseh straneh natremo z zmletimi jurčki, dimljeno soljo in obilo sveže zmletega popra. To storimo vsaj 24 ur pred peko, ohlapno pokrijemo in shranimo v hladilnik.
Meso vzamemo iz hladilnika vsaj 3 ure pred peko. Pečico segrejemo na 140 °C. Pečenko odkrijemo in jo postavimo v pečico za 1 uro in 20 minut.
Temperaturo povišamo na 220 °C in pečemo še 25 minut za manj pečeno meso (medium rare), da je maščoba zapečena in se rjavo obarva. Če imamo termometer za meso, izmerimo središčno temperaturo, ki mora biti 55 °C za srednje surovo (rare) meso, 65 °C za srednje pečeno (medium) meso in 75 °C za prepečeno (well done) meso (ne pozabimo, da se bo meso še naprej kuhalo in bo temperatura še nekoliko narasla med počivanjem). Pokrijemo z aluminijasto folijo in pustimo počivati vsaj 20 minut, preden pečenko postrežemo s prilogami.