© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)

Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)

Čas priprave 55 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 1 štruca
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Irish soda breadOatspage 40 - 43

Sestavine

  • 250 g bele moke
  • 250 g polnozrnate moke
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 25 g masla
  • 5 dl pinjenca
  • moka za pekač
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 250 g bele moke
  • 250 g polnozrnate moke
  • 100 g ovsenih kosmičev
  • 1 žlička sode bikarbone
  • 1 žlička soli
  • 25 g masla
  • 5 dl pinjenca
  • moka za pekač

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C, pekač potresemo z moko. Suhe sestavine zmešamo v veliki skledi, nato v mešanico vtremo koščke masla. Vlijemo pinjenec in sestavine hitro zmešamo z jedilnim nožem, nato jih s prsti zelo nežno povežemo v testo. Delati moramo res zelo nežno. Testo oblikujemo v plosko pogačo velikosti 20 x 8 cm.

2

Kruh postavimo na pekač in z ostrim nožem globoko zarežemo vzdolžno po sredini. Pečemo ga 30 do 35 minut. Če votlo zadoni, ko potrkamo po njegovem dnu, je pečen. Če še ni pečen, ga na pekač položimo s spodnjo stranjo navzgor in damo v pečico za še nekaj minut.

3

Pečen kruh postavimo na kuhinjsko rešetko, pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi. Najboljši je sveže pečen.

Priljubljeni recepti

Brusketa s paradižnikom in bivoljo mocarelo

Brusketa, ki jo lahko postrežete ob narezku.

15 min
Enostavno

Bamija v paradižnikovi omaki s kuskusom

Bamija ali okra sta bolj uveljavljeni imeni za užitne plodove rastline jedilni oslez, ki uspeva v vročih poletjih

1 h 10 min
Enostavno

Postrv v sirovem ovoju

Postrv s hrustljavo skorjico za večer v sproščeni družbi

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.