
Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)
Irski kruh z ovsenimi kosmiči (s sodo)

Sestavine
- 250 g bele moke
- 250 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 25 g masla
- 5 dl pinjenca
- moka za pekač

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 250 g bele moke
- 250 g polnozrnate moke
- 100 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička sode bikarbone
- 1 žlička soli
- 25 g masla
- 5 dl pinjenca
- moka za pekač
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C, pekač potresemo z moko. Suhe sestavine zmešamo v veliki skledi, nato v mešanico vtremo koščke masla. Vlijemo pinjenec in sestavine hitro zmešamo z jedilnim nožem, nato jih s prsti zelo nežno povežemo v testo. Delati moramo res zelo nežno. Testo oblikujemo v plosko pogačo velikosti 20 x 8 cm.
Kruh postavimo na pekač in z ostrim nožem globoko zarežemo vzdolžno po sredini. Pečemo ga 30 do 35 minut. Če votlo zadoni, ko potrkamo po njegovem dnu, je pečen. Če še ni pečen, ga na pekač položimo s spodnjo stranjo navzgor in damo v pečico za še nekaj minut.
Pečen kruh postavimo na kuhinjsko rešetko, pokrijemo s čisto kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi. Najboljši je sveže pečen.