
Kaj boste skuhali danes?
Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!
Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom
Tako slastne krušne priloge pa še ne!

Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlica repičnega olja
- 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
- majhen šopek timijana
- majhen šopek peteršilja
- 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
- sol in poper

Pripravite babko, imeniten kolač, ki je osvojil svet
Babka ali baba je kvašeno pecivo, ki izvira iz Poljske in okolice, zaradi čudovitega izgleda, puhastega testa in raznolikih okusov pa so jo vzljubili po vsem svetu.

Skrivnost popolno pečene slanine: tri preverjene metode
Nasveti za vse, ki obožujete pečeno slanino. Preizkusili smo več metod in izbrali tiste, ki prinašajo najbolj slastne rezultate: v ponvi, pečici in mikrovalovki.

Preprosti triki za varčno kuhanje, ki jih je vredno poznati
Se vam ne zdi, da so generacije pred nami znale živeti skromneje in varčnejše? Zbrali smo nasvete za varčne korake v kuhinji, ki bodo vsakomur prišli prav.
Sestavine
- 1 čebula
- 1 žlica repičnega olja
- 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
- majhen šopek timijana
- majhen šopek peteršilja
- 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
- sol in poper
Postopek
Čebulo drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča, nato jo preložimo v skledo in počakamo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 200 °C.
Mozeg narežemo na 2 cm velike kocke. Timijanove lističe drobno sesekljamo, peteršilj pa grobo. Vse dodamo čebuli, dodamo še kose kruha, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Mešanico naložimo v pekač velikosti približno 22 x 12 cm. Masa je precej rahla, če želimo bolj kompaktno, jo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 35 minut, da se jed lepo rjavo obarva in po vrhu hrustljavo zapeče.
Nasvet
To slastno prilogo postrezite s slastno bržolno pečenko.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Odprta lazanja z gobami in bučo
Lazanja z gobami in bučo je odlična topla predjed slavnostne večerje ali domiselno kosilo.