© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom

Tako slastne krušne priloge pa še ne!

Zapečene krušne drobtine s kostnim mozgom

Tako slastne krušne priloge pa še ne!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Bržolna pečenka, marinirana s suhimi jurčki

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 žlica repičnega olja
  • 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
  • majhen šopek timijana
  • majhen šopek peteršilja
  • 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
  • sol in poper
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 žlica repičnega olja
  • 200 g kostnega mozga (zanj prosimo mesarja)
  • majhen šopek timijana
  • majhen šopek peteršilja
  • 200 g en dan starega belega kruha, natrganega na manjše kose
  • sol in poper

Postopek

1

Čebulo drobno nasekljamo. V ponvi segrejemo olje in na njem pražimo čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča, nato jo preložimo v skledo in počakamo, da se ohladi. Pečico segrejemo na 200 °C.

2

Mozeg narežemo na 2 cm velike kocke. Timijanove lističe drobno sesekljamo, peteršilj pa grobo. Vse dodamo čebuli, dodamo še kose kruha, solimo in popramo ter dobro zmešamo. Mešanico naložimo v pekač velikosti približno 22 x 12 cm. Masa je precej rahla, če želimo bolj kompaktno, jo potlačimo s hrbtno stranjo žlice. Pečemo 35 minut, da se jed lepo rjavo obarva in po vrhu hrustljavo zapeče.

Nasvet

To slastno prilogo postrezite s slastno bržolno pečenko.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.