
Kaj boste skuhali danes?
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka

Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Postopek
Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Čemaž operemo in narežemo.

Na žlici vročega olja svetlo prepražimo čebulo in jo malo ohladimo. K žemeljnim kockam dodamo jajca, ohlajeno praženo čebulo, gobe in čemaž. Začinimo s soljo in poprom in vse sestavine zgnetemo z mlekom v rahel, bolj suh nadev.
Pečico segrejemo na 210 ºC. Meso znotraj in zunaj začinimo s soljo in poprom, nato žep napolnimo s pripravljenim nadevom. Odprtino skrbno zašijemo s kuhinjsko vrvico. Nadevane prsi položimo v primeren pekač in prelijemo z dvema žlicama zelo vročega olja. Pečemo v prej ogreti pečici približno 2 uri. Meso med pečenjem večkrat zalijemo z vinom, omako za pečenko in sokom, ki se izloča pri pečenju.

Pečene prsi pustimo počivati približno četrt ure, nato jih narežemo na rezine. Sok od pečenja razmastimo in začinimo z worcestrsko omako. Rezine nadevanih telečjih prsi ponudimo z omako in svežo sezonsko zelenjavo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pomarančna pita s čokolado
Pomaranča in čokolada pomenita samo eno; praznični duh
Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
Mehko meso, prelito z vinom, mediteranske olive, paradižnik in lovor … vsi bodo zahtevali še!