Kaj boste skuhali danes?
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka
Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Taco burgerji: kombinacija, ki vas bo zasvojila
Taco burger je hitra, hrustljava in noro okusna fuzija tortilje in sočnega burgerja. Preprost recept za sproščeno kosilo ali večerjo.
Z alpskih smučišč v naše domove: pripravite priljubljene germknödle
Mehki kvašeni cmok germknödel je specialiteta iz Avstrije in Bavarske, ki jo dobro poznajo obiskovalci smučišč, a privoščite si ga lahko tudi brez obutih pancerjev.
Nebeško dobre orehove palačinke s smetano
Kuhanje je zanjo umetnost in čustvo v enem. Eugenija Carl prisega na sladko pregreho, ki nikoli ne razočara – orehove palačinke s smetano.
Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Postopek
Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Čemaž operemo in narežemo.
Na žlici vročega olja svetlo prepražimo čebulo in jo malo ohladimo. K žemeljnim kockam dodamo jajca, ohlajeno praženo čebulo, gobe in čemaž. Začinimo s soljo in poprom in vse sestavine zgnetemo z mlekom v rahel, bolj suh nadev.
Pečico segrejemo na 210 ºC. Meso znotraj in zunaj začinimo s soljo in poprom, nato žep napolnimo s pripravljenim nadevom. Odprtino skrbno zašijemo s kuhinjsko vrvico. Nadevane prsi položimo v primeren pekač in prelijemo z dvema žlicama zelo vročega olja. Pečemo v prej ogreti pečici približno 2 uri. Meso med pečenjem večkrat zalijemo z vinom, omako za pečenko in sokom, ki se izloča pri pečenju.
Pečene prsi pustimo počivati približno četrt ure, nato jih narežemo na rezine. Sok od pečenja razmastimo in začinimo z worcestrsko omako. Rezine nadevanih telečjih prsi ponudimo z omako in svežo sezonsko zelenjavo.