
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka
Nadevane telečje prsi s čemažem in ostrigarji
Spomladanska nadevana pečenka

Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake

Pozabite na kupljene cmoke – tale recept vas bo čisto prevzel
Po tem receptu cmoki z marelicami vedno uspejo tako, kot jih je delala babica

Recept, s katerim boste tudi vi ohranjali domačo kulinarično dediščino
Bel prt, na njem pa sveže pečena belokranjska pogača, ki žari kot sonce. Zdi se kot razglednica iz preteklosti, a prav je, da jo ohranimo za prihodnje rodove.

Poletje je čas za … paprike na 1001 način
V toplih mesecih paprika ni le nepogrešljiv del zelenjavnega vrta, ampak tudi ena najbolj priljubljenih sestavin v poletni kulinariki.
Sestavine
- telečje prsi brez kosti, približno 1,5 kg (z žepom za nadev)
- malo soli
- sveže zmlet poper
- 200 g ostrigarjev
- 120 g žemelj, narezanih na kocke
- 3 jajca
- šopek čemaža
- 1 srednje velika čebula
- približno 1,5 dl mleka
- 3 žlice olja
- 2,5 dl belega vina
- 1,5 dl omake za pečenko
- malo worcestrske omake
Postopek
Gobe operemo, očistimo in narežemo na tanke trakove. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Čemaž operemo in narežemo.

Na žlici vročega olja svetlo prepražimo čebulo in jo malo ohladimo. K žemeljnim kockam dodamo jajca, ohlajeno praženo čebulo, gobe in čemaž. Začinimo s soljo in poprom in vse sestavine zgnetemo z mlekom v rahel, bolj suh nadev.
Pečico segrejemo na 210 ºC. Meso znotraj in zunaj začinimo s soljo in poprom, nato žep napolnimo s pripravljenim nadevom. Odprtino skrbno zašijemo s kuhinjsko vrvico. Nadevane prsi položimo v primeren pekač in prelijemo z dvema žlicama zelo vročega olja. Pečemo v prej ogreti pečici približno 2 uri. Meso med pečenjem večkrat zalijemo z vinom, omako za pečenko in sokom, ki se izloča pri pečenju.

Pečene prsi pustimo počivati približno četrt ure, nato jih narežemo na rezine. Sok od pečenja razmastimo in začinimo z worcestrsko omako. Rezine nadevanih telečjih prsi ponudimo z omako in svežo sezonsko zelenjavo.