
Umami omaka za k pečenki
S to umami omako bo pečenka bombastična!
Umami omaka za k pečenki
S to umami omako bo pečenka bombastična!

Sestavine
- 20 g slanih sardonov (inčunov)
- 100 g masla
- 4 dl goveje jušne osnove
- 0,2 dl šerijevega kisa

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 20 g slanih sardonov (inčunov)
- 100 g masla
- 4 dl goveje jušne osnove
- 0,2 dl šerijevega kisa
Postopek
Sardone sesekljamo. Maslo stopimo v kozici na visoki temperaturi. Pustimo ga brbotati in medtem vrtimo kozico, dokler se ne obarva oreškasto rjavo. Dodamo sardone in jih pražimo 1 do 2 minuti, da se razpustijo.
Prilijemo jušno osnovo in kis. Zavremo in reduciramo približno 20 minut oziroma do želene gostote. Omako precedimo skozi sito in postrežemo.