© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Umami omaka za k pečenki

S to umami omako bo pečenka bombastična!

Umami omaka za k pečenki

S to umami omako bo pečenka bombastična!

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Umami omaka za k pečenki

Sestavine

  • 20 g slanih sardonov (inčunov)
  • 100 g masla
  • 4 dl goveje jušne osnove
  • 0,2 dl šerijevega kisa
Piknik v Parizu.jpg

Top destinacije za popoln piknik

Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Sestavine

  • 20 g slanih sardonov (inčunov)
  • 100 g masla
  • 4 dl goveje jušne osnove
  • 0,2 dl šerijevega kisa

Postopek

1

Sardone sesekljamo. Maslo stopimo v kozici na visoki temperaturi. Pustimo ga brbotati in medtem vrtimo kozico, dokler se ne obarva oreškasto rjavo. Dodamo sardone in jih pražimo 1 do 2   minuti, da se razpustijo.

2

Prilijemo jušno osnovo in kis. Zavremo in reduciramo približno 20 minut oziroma do želene gostote. Omako precedimo skozi sito in postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.