Kaj boste skuhali danes?
Umami omaka za k pečenki
S to umami omako bo pečenka bombastična!
Umami omaka za k pečenki
S to umami omako bo pečenka bombastična!
Sestavine
- 20 g slanih sardonov (inčunov)
- 100 g masla
- 4 dl goveje jušne osnove
- 0,2 dl šerijevega kisa
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 20 g slanih sardonov (inčunov)
- 100 g masla
- 4 dl goveje jušne osnove
- 0,2 dl šerijevega kisa
Postopek
Sardone sesekljamo. Maslo stopimo v kozici na visoki temperaturi. Pustimo ga brbotati in medtem vrtimo kozico, dokler se ne obarva oreškasto rjavo. Dodamo sardone in jih pražimo 1 do 2 minuti, da se razpustijo.
Prilijemo jušno osnovo in kis. Zavremo in reduciramo približno 20 minut oziroma do želene gostote. Omako precedimo skozi sito in postrežemo.