Kaj boste skuhali danes?
Goveja pečenka s korenjem in preprosto omako
Goveja pečenka s korenjem in preprosto omako
Sestavine
- 1 žlička moke
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 kg uležanega govejega mesa od križa
- 1 čebula
- 500 g korenja
- sol
- poper
omaka
- 1 žlica moke
- 2,5 dl goveje jušne osnove
Najboljši recepti za krvavice, pečenice in druge klobase
Topli in krepki obroki z domačimi klobasami so popolna ideja za hladne dni, ko si želimo obilnih kosil, ki nas napolnijo z nostalgijo.
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Sestavine
- 1 žlička moke
- 1 žlička gorčice v prahu
- 1 kg uležanega govejega mesa od križa
- 1 čebula
- 500 g korenja
- sol
- poper
omaka
- 1 žlica moke
- 2,5 dl goveje jušne osnove
Postopek
Pečico segrejemo na 240 ° C. Moko zmešamo z gorčico v prahu, dodamo nekaj soli in popra in zmes vtremo po celotni površini govedine. Čebulo in korenje olupimo, čebulo narežemo na 8 krhljev, korenje pa po dolgem razpolovimo. Čebulo in korenje razporedimo v pekač, na vrh položimo govedino, pekač postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
Temperaturo v pečici znižamo na 190 °C in pečemo še 30 minut, če želimo malo pečeno meso, 40 minut, če želimo srednje pečeno, in 1 uro za prepečeno meso.
Meso in korenje odstranimo iz pekača, preložimo na topel pladenj in pokrijemo z aluminijasto folijo, da ostane toplo. Meso pustimo počivati 30 minut, medtem pa pripravimo priloge po želji.
Za omako postavimo pekač s čebulo in vsemi sokovi na štedilnik, vmešamo moko, postrgamo vse, kar se je zapeklo na dno pekača, kuhamo pol minute, nato pa počasi prilivamo jušno osnovo, da se naredi lepa omaka, ki naj zabrbota. Po potrebi jo dodatno začinimo. Pečenko narežemo in jo postrežemo z omako, korenjem in poljubnimi prilogami.