© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Goveja pečenka s korenjem in preprosto omako

Goveja pečenka s korenjem in preprosto omako

Čas priprave 1 h 15 min + počivanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
goveja pecenka s korenjem in preprosto omako

Sestavine

  • 1 žlička moke
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 kg uležanega govejega mesa od križa
  • 1 čebula
  • 500 g korenja
  • sol
  • poper

omaka

  • 1 žlica moke
  • 2,5 dl goveje jušne osnove

Sestavine

  • 1 žlička moke
  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 1 kg uležanega govejega mesa od križa
  • 1 čebula
  • 500 g korenja
  • sol
  • poper

omaka

  • 1 žlica moke
  • 2,5 dl goveje jušne osnove

Postopek

1

Pečico segrejemo na 240 ° C. Moko zmešamo z gorčico v prahu, dodamo nekaj soli in popra in zmes vtremo po celotni površini govedine. Čebulo in korenje olupimo, čebulo narežemo na 8 krhljev, korenje pa po dolgem razpolovimo. Čebulo in korenje razporedimo v pekač, na vrh položimo govedino, pekač postavimo v pečico in pečemo 20 minut.

2

Temperaturo v pečici znižamo na 190 °C in pečemo še 30 minut, če želimo malo pečeno meso, 40 minut, če želimo srednje pečeno, in 1 uro za prepečeno meso.

3

Meso in korenje odstranimo iz pekača, preložimo na topel pladenj in pokrijemo z aluminijasto folijo, da ostane toplo. Meso pustimo počivati 30 minut, medtem pa pripravimo priloge po želji.

4

Za omako postavimo pekač s čebulo in vsemi sokovi na štedilnik, vmešamo moko, postrgamo vse, kar se je zapeklo na dno pekača, kuhamo pol minute, nato pa počasi prilivamo jušno osnovo, da se naredi lepa omaka, ki naj zabrbota. Po potrebi jo dodatno začinimo. Pečenko narežemo in jo postrežemo z omako, korenjem in poljubnimi prilogami.

Priljubljeni recepti

Solata s čilijevo koruzo

V najbolj vročih mesecih leta solate postanejo glavna jed. Tale je še posebno okusna in osvežilna.

30 min
Enostavno

Juha iz prekajene krače in suhega graha

Ko ne vemo kam bi s kračo, ki nam je ostala za veliko noč, pripravite to okusno juho z grahom.

3 h
Enostavno

Srčkani piškoti z marmelado

Sladkim srčkom z marmelado se nihče ne more upreti. So najboljši in najbolj prisrčni piškoti z marmelado.

1 h 10 min
Enostavno

Drobljenec z jabolki, rozinami in datlji

Jabolka, rozine in datlji so skupaj izvrstni.

1 h 20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.