Morda v celinski Sloveniji kuhane solate niso tako običajne. Pri nas na Primorskem oziroma v naši družini pa jih imamo zelo radi. Kot kuhano solato pripravimo gomolje janeža, cikorijo, trde liste radiča, regrat, ko je že velik, in tudi zeleno solato, če je imamo toliko, da je ne moremo sproti pojesti surove.
Preberite več:
- Različice krofov, ki jih obožujejo drugod po svetu
- Živilo, ki prispeva k dobremu zdravju, dolgoživosti in svežemu videzu
- Kaj boste storili z oljem, ki bo ostalo po cvrtju krofov?
Sestavine:
- 2 pora
- 2 jajci
- sok pol limone
- olivno olje
- sol
Priprava:

Gospodarstvo
Maksimalna energetska neodvisnost s paketom Pametna samooskrba
Por operite in na grobo zrežite na približno 3 cm dolge koščke. Dajte jih v lonec in zalijte z vodo, kuhajte 10–15 minut.
Jajci v trdo skuhajte, sama ju umijem in dam kuhat kar k poru. Ko je vse kuhano, vodo odlijte, lahko jo uporabite tudi za zelenjavno juho. Jajci olupite in na grobo narežite.
V skledi zmešajte por, jajci, sol, limonin sok in olivno olje. Solato lahko jeste še toplo.
Namig: Poru lahko dodate špinačo, jajci pa lahko spečete tudi na oko.