© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Piščančja enolončnica z lečo in gremolato

Enolončnica, da vas pogreje in pozdravi.

Piščančja enolončnica z lečo in gremolato

Enolončnica, da vas pogreje in pozdravi.

Čas priprave 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
chicken and lentil stew with gremolatamake it tonight: on a budgeteverydayadditional information:overhead shot of gremolataoverheard shot of bread

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih kračic
  • 2 drobno sesekljani čebuli
  • 6 žlic rdeče leče
  • 400 g paradižnikove polpe (sesekljanega paradižnika)
  • 1 kokošja jušna kocka
  • sol
  • poper

gremolata

  • naribana lupina 1 bio limone
  • 1 drobno sesekljan strok česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih kračic
  • 2 drobno sesekljani čebuli
  • 6 žlic rdeče leče
  • 400 g paradižnikove polpe (sesekljanega paradižnika)
  • 1 kokošja jušna kocka
  • sol
  • poper

gremolata

  • naribana lupina 1 bio limone
  • 1 drobno sesekljan strok česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Postopek

1

V veliki kozici segrejemo polovico olja in kračice opečemo z vseh strani. Odložimo jih na pladenj, v kozico pa damo preostalo olje in čebulo. Pražimo jo 5 minut, nato dodamo lečo in paradižnikovo polpo. V pločevinko od polpe vlijemo vodo in še to zlijemo v kozico. V kozico vrnemo kračice, dodamo razdrobljeno jušno kocko, zavremo, temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhamo približno pol ure. Če je treba, dodamo še malo vode. Solimo in popramo. Kozico odkrijemo in jed kuhamo odkrito še 10 minut, da se omaka nekoliko zgosti.

2

Sestavine za gremolato zmešamo in posujemo po kuhani enolončnici. Enolončnico postrežemo z domačim kruhom.

Nasvet

Gremolata je milanska zeliščna omaka ali le mešanica zelišč. Omaka je običajno sestavljena iz peteršilja, česna, limonove lupine in oljčnega olja. Naša gremolata je le zeliščni posip brez olja.

Priljubljeni recepti

Pečenice s samostansko mešanico

Pečenice nikakor ne smejo manjkati na mizi pravega mesoljuba.

Enostavno

Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami

Bogata enolončnica nariše nasmeh na ustnice – tudi na turoben zimski dan.

2 h 45 min
Srednje zahtevno

Veseli čokoladni snežaki

Zimske počitnice naj ne minejo brez delanja snežaka

1 h
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.