© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Gratinirane klapavice

Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!

Gratinirane klapavice

Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!

Čas priprave 25 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Crunchy baked musselsP110-114

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 2 stroka česna
  • pest peteršiljevih listov
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • naribana lupina ¼ limone
  • 50 g krušnih drobtin

Sestavine

  • 1 kg klapavic
  • 2 stroka česna
  • pest peteršiljevih listov
  • 100 g zmehčanega masla
  • sol
  • sveže mleti poper
  • naribana lupina ¼ limone
  • 50 g krušnih drobtin

Postopek

1

Školjke skrtačimo pod tekočo vodo in jim odstranimo pritrjevalne niti (nekateri jih imenujejo brada ali rep). Operemo jih v več vodah in odstranimo vse poškodovane in odprte, ki se ne zaprejo, če se jih dotaknemo. Damo jih v veliko kozico, dolijemo pol decilitra vode, kozico pokrijemo in školjke na visoki temperaturi segrevamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Kozico občasno pretresemo. Neodprte školjke zavržemo.

2

Zgornji grelnik v pečici močno segrejemo. Česen olupimo in zelo drobno sesekljamo, drobno pa sesekljamo tudi peteršilj. V zmehčano maslo vmešamo česen in peteršilj ter malo soli in popra. Limonovo lupinico zmešamo z drobtinami. Školjkam odstranimo zgornjo lupino in v vsako lupino s školjčnim mesom damo malo masla. Razporedimo jih v ponev ali pekač in posujemo z drobtinami z limonovo lupinico ter pod vročim grelnikom pečemo 3 do 4 minute.

Priljubljeni recepti

Indijski kokosov led

35 min
Enostavno

Morske bogomolke (kanoče)

Ta bogomolka ni žuželka, temveč morski rak!

15 min
Enostavno

Salsa gvakamole

Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog

Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.