Kaj boste skuhali danes?
Gratinirane klapavice
Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!
Gratinirane klapavice
Pripravili smo jih že na buzaro, v omakah, solatah, juhah … a gratinirane res morate poskusiti!
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 2 stroka česna
- pest peteršiljevih listov
- 100 g zmehčanega masla
- sol
- sveže mleti poper
- naribana lupina ¼ limone
- 50 g krušnih drobtin
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 kg klapavic
- 2 stroka česna
- pest peteršiljevih listov
- 100 g zmehčanega masla
- sol
- sveže mleti poper
- naribana lupina ¼ limone
- 50 g krušnih drobtin
Postopek
Školjke skrtačimo pod tekočo vodo in jim odstranimo pritrjevalne niti (nekateri jih imenujejo brada ali rep). Operemo jih v več vodah in odstranimo vse poškodovane in odprte, ki se ne zaprejo, če se jih dotaknemo. Damo jih v veliko kozico, dolijemo pol decilitra vode, kozico pokrijemo in školjke na visoki temperaturi segrevamo 3 do 4 minute, da se odprejo. Kozico občasno pretresemo. Neodprte školjke zavržemo.
Zgornji grelnik v pečici močno segrejemo. Česen olupimo in zelo drobno sesekljamo, drobno pa sesekljamo tudi peteršilj. V zmehčano maslo vmešamo česen in peteršilj ter malo soli in popra. Limonovo lupinico zmešamo z drobtinami. Školjkam odstranimo zgornjo lupino in v vsako lupino s školjčnim mesom damo malo masla. Razporedimo jih v ponev ali pekač in posujemo z drobtinami z limonovo lupinico ter pod vročim grelnikom pečemo 3 do 4 minute.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Indijski kokosov led
Salsa gvakamole
Avokadova pomaka gvakamole se je hitro uvrstila na naš seznam najljubših prilog