Na dvanajstem prvenstvu Naj picopek Slovenije, ki poteka pod okriljem kampanje Špizza, se je pomerilo 20 picopekov iz vseh koncev naše dežele. Dva med njimi sta prišla tekmovat iz Hrvaške.
Sodniška ekipa je bila mednarodna, slovenske barve so zastopali Jan Butolen, Matjaž Einspieler in Dušan Veršec, italijanske Salvatore Salviani, hrvaške pa Josip Vorić - Bepo in Marin Vanjak.
Prvo mesto med picopeki si je z izvrstno uravnoteženima in okusnima izdelkoma prislužil Pirančan Anej Godnič, mojster iz picerije Vesuvio v Luciji. Prav njemu se je uvrstitev na stopničke lani izmuznila skozi tako tenko špranjo, da bi skoznjo težko spravili rezino mortadele.
Njena.si
Srčna soseska povezala Slovenijo: 150.000 evrov donacij podeljenih 20 prostovoljnim društvom
Srebro si je pripekel Jernej Berlot, izkušeni mojster iz Mainardi teama, ki pobira nagrade tudi po svetovnih prvenstvih.
Tretji je bil obetavni mladi mojster Jurij Kralj iz brežiške pivnice in picerije Reset.
"Tekmovalci so pokazali zelo veliko znanja, vsako leto je bolje," je dogajanje povzel Josip Vorić - Bepo, ki v Bujah v Istri, tik za mejo, vodi izjemno priljubljeno picerijo in konobo Aquarius.
Več o tem si preberite na strani Špizza - Naj picerija Slovenije.