
Pica s šunko in skuto
Pica s šunko in skuto

Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike

Kakšna je razlika med marmelado in džemom?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?

Ta trik je nujen za dobro holandsko omako
Prečiščeno maslo je čista maščoba, pridobljena iz masla, brez vseh trdnih delcev (ogljikovih hidratov, beljakovin, holesterola in vode). Odlično je za pripravo različnih omak, kot je na primer holandska omaka.

Viralna pita, ki navdušuje z okusom in nizkimi kalorijami
Spanakopita, znana grška pita s špinačo in feto, slovi po hrustljavosti in bogatem okusu. Za manj kalorično različico smo za vas poiskali viralni recept.
Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Vanjo postavimo pekač, da se tudi on segreje. Na vsako testo razporedimo po 2 žlici paradižnikove omake in ju previdno položimo na vroč pekač. Pečemo toliko časa, kot piše na embalaži.
Rezine šunke natrgamo in jih 5 minut pred koncem peke razporedimo po pici. Dodamo še kupčke skute in spečemo do konca. Pečeno šunko pokapljamo s svežim pestom, okrasimo z listi bazilike in postrežemo.