Kaj boste skuhali danes?
Pica s šunko in skuto
Pica s šunko in skuto
Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike
Čas za mehurčke: spremljava za brunch v originalni in božični različici
Mimoza, preprost, a učinkovit koktajl iz penečega vina in pomarančnega soka, je hitro postala priljubljena stalnica poznih zajtrkov in popoldanskih zabav.
Top nasveti za pijače na zabavah
Vsaj tako pomembna kot izbira prigrizkov in glavnega menija, je ponudba pijače na praznični zabavi.
Če ste naveličani klasičnih krompirjevih prilog, vas bo ta navdušila
Gratin dauphinois oziroma dofineški krompir je tista praznična priloga, ki preseneti prav vse – tudi tiste, ki mislijo, da jih krompir ne more več navdušiti.
Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Vanjo postavimo pekač, da se tudi on segreje. Na vsako testo razporedimo po 2 žlici paradižnikove omake in ju previdno položimo na vroč pekač. Pečemo toliko časa, kot piše na embalaži.
Rezine šunke natrgamo in jih 5 minut pred koncem peke razporedimo po pici. Dodamo še kupčke skute in spečemo do konca. Pečeno šunko pokapljamo s svežim pestom, okrasimo z listi bazilike in postrežemo.