© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev

Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev

Čas priprave 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Testenine s pestom iz vodne krese in mandljev

Sestavine

  • 200 g linguin ali špagetov
  • 85 g vodne kreše
  • 1 strok česna
  • 25 g parmezana
  • 50 g praženih mandljevih lističev
  • 4 žlice deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke sladkorja
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g linguin ali špagetov
  • 85 g vodne kreše
  • 1 strok česna
  • 25 g parmezana
  • 50 g praženih mandljevih lističev
  • 4 žlice deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica limonovega soka
  • ½ žličke sladkorja
  • sol
  • poper

Postopek

1

Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Polovico parmezana nastrgamo na ostružke, polovico naribamo. Vodno krešo in grobo nasekljan česen damo v električni mešalnik in nekaj sekund mešamo, da ju dobro nasekljamo. Dodamo nariban parmezan, polovico mandljev, oljčno olje, limonov sok in sladkor. Začinimo in v mešalniku mešamo, da dobimo gladek pire.

2

Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri smo jih kuhali. Testenine stresemo nazaj v kozico in jih prelijemo s pestom. Po potrebi dodamo malo prihranjene vode, da jih zrahljamo. Vse dobro premešamo in razdelimo na dva krožnika. Postrežemo z nastrganim parmezanom in preostalimi mandlji.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.