
Kaj boste skuhali danes?
Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev
Testenine s pestom iz vodne kreše in mandljev

Sestavine
- 200 g linguin ali špagetov
- 85 g vodne kreše
- 1 strok česna
- 25 g parmezana
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 4 žlice deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke sladkorja
- sol
- poper

Tri specialitete, ki jih morate poskusiti
Vonj po hrustljavih cvrtih inčunih bo za mizo zagotovo privabil tudi najbolj izbirčne jedce.

Triki in nasveti za vlaganje in shranjevanje živil
Jesenski meseci prinašajo obilje pridelkov, ki so dozoreli čez poletje. Da bi te dobrote ohranili tudi v hladnejših mesecih se poslužite različnih metod shranjevanja, ki so precej preproste, če le poznate nekaj trikov.

Topel, hrustljav in dišeč: bučni drobljenec, ki ogreje dušo
Bi radi svoje goste presenetili z malce drugačno, a vseeno zelo okusno sladico? Postrezite jim bučni drobljenec.
Sestavine
- 200 g linguin ali špagetov
- 85 g vodne kreše
- 1 strok česna
- 25 g parmezana
- 50 g praženih mandljevih lističev
- 4 žlice deviškega oljčnega olja
- 1 žlica limonovega soka
- ½ žličke sladkorja
- sol
- poper
Postopek
Testenine skuhamo po navodilih proizvajalca. Polovico parmezana nastrgamo na ostružke, polovico naribamo. Vodno krešo in grobo nasekljan česen damo v električni mešalnik in nekaj sekund mešamo, da ju dobro nasekljamo. Dodamo nariban parmezan, polovico mandljev, oljčno olje, limonov sok in sladkor. Začinimo in v mešalniku mešamo, da dobimo gladek pire.
Ko so testenine skuhane, jih odcedimo in prihranimo skodelico vode, v kateri smo jih kuhali. Testenine stresemo nazaj v kozico in jih prelijemo s pestom. Po potrebi dodamo malo prihranjene vode, da jih zrahljamo. Vse dobro premešamo in razdelimo na dva krožnika. Postrežemo z nastrganim parmezanom in preostalimi mandlji.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami po sicilijansko
Sicilijanci obožujejo jajčevce na vse načine. Poskusite jih v tej slastni pašti!