(FOTO) Puconski šolarji si bodo hrano pridelali sami
Projekt Pot do lokalne hrane, ki ga vodi Zelena točka iz BTCja v Murski Soboti in zastopa lokalne ponudnike hrane, je dala pobudo puconski osnovni šoli za projekt pot do lokalne hrane. Poleg visokih gred bodo dobili še vrtne garniture s streho, masivne smrekove klopi z naslonom, sončno sušilnico za zelišča, električni mlin na kamen za žita.

Cilj projekta Pot do lokalne hrane je naučiti mlade, zakaj je pomembno uživati lokalno pridelano hrano, kakšne so prednosti lokalne hrane in kako jesti zdravo.
Ob vseh pridobitvah projekta, v katerega so se prijavili na Osnovni šoli Puconci, pa to ne bo vse; za otroke bodo pripravili številne delavnice, ki bodo ozaveščale o prednostih lokalno pridelane hrane in o tem, da si najbolj cool, če si hrano pripravljaš sam. Če je pa domača, pa si sploh največji frajer.
"Danes nam ne sme biti vseeno, kakšno hrano uživamo; lokalno pridelana hrana pa so živila z veliko višjo hranilno vrednostjo. V Sloveniji imamo veliko srečo, da lahko dobimo veliko kakovostne lokalno pridelane hrane ter je veliko pridelovalcev in trgovin, ki jo ponujajo," je povedal ravnatelj Osnovne šole Puconci, Štefan Harkai, ki je tudi sam poprijel za lopato.
##YOUTUBE-https://youtu.be/kog0DipFqPk{/youtube_center_ozko}
S kupovanjem lokalnega, je dodal, naredimo tudi nekaj za okolje in čisto naravo.
Ob delovni akciji ob osnovni šoli, pri kateri so naredili visoke grede, je tudi župan Ludvik Novak povedal, da sicer živimo v času, v katerem je vodilo denar, a meni, da ne smemo gledati le na ceno: "Le zdrava hrana nam omogoča zdravje, varovati pa moramo tudi našo Zemljo."
Dogodek so na šoli pripravili ob Dnevu Zemlje.
{youtube_center_ozko}https://youtu.be/lKVO-Wf2M40##
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se