© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Sirove kroglice, ki očarajo – zdravo in božansko dobro


Lara Jelen
1. 12. 2025, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Super zdrave in neverjetno okusne: brokolijeve kroglice s sirom čedar, ki so po odzivu na spletu prava kulinarična uspešnica.

recept na preizkusnji brokolijeve kroglice15.jpg
Barbara Kvas
Okusne brokolijeve krogljice s sirom.

»Ko sem na svoji kulinarični spletni strani Sitfit delila recept za podobne kroglice iz cvetače, so bili sledilci, če sklepam po odzivu, navdušeni,« pripoveduje Barbara Kvas. Zato se je odločila še za pripravo super zdravih in neverjetno okusnih kroglic iz brokolija in sira čedar. Okus je božanski!



BARBARIN NAMIG

V zmes za kroglice lahko umešate še nekaj čilija v prahu ali kajenskega popra, a seveda le, če vam je všeč rahlo pikantna hrana.

Sestavine za 2 osebi

  • 350 g ali 1 srednje velika glavica brokolija (narezanega na cvetke)
  • 80 g sira čedar (lahko tudi katerega koli drugega sira)
  • 10 g parmezana (in dodatno za okras)
  • 1 jajce
  • 10 g moke (neobvezno – če želite bolj kompaktne kroglice)
  • 20 g drobtin (in 20 g za valjanje)
  • 1/2 žličke suhega timijana
  • 1/2 žličke sladke paprike v prahu
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • sol
  • poper
  • olivno olje
Preberite še

za jogurtovo pomako:

  • 4 žlice (grškega) jogurta
  • 1/2 žličke gorčice
  • sol in poper
  • 1 žlička limonovega soka
  • 1/4 žličke česna v prahu
  • 1/2 žličke suhega kopra

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana, št. 47, 25. novembra 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.


01_Jana_47.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.