© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Recept za čokoladni liker, ki vedno očara


Uredništvo
12. 10. 2025, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Ko se združijo mleko, čokolada in rum, nastane popolna kremasta pijača, ki jo lahko postrežemo ob praznikih, kot darilo ali pa kar tako – za sladke jesenske trenutke razvajanja.

Čokoladni liker
Profimedia
Čokoladni liker

Tekst: KARMEN ZUPANC

Sestavine

  • 1,25 l mleka (lahko običajno, brez laktoze ali kokosovo)
  • 600 g sladkorja (beli ali rjavi)
  • 2 čokoladna pudinga   
  • 0,5 l ruma
  • po želji 100 g kakava v prahu (za še intenzivnejši čokoladni okus)

Priprava

V manjši posodi gladko razmešamo 250 ml mleka s pudingom v prahu.

V večji posodi skoraj zavremo preostali 1 l mleka. Tik pred vretjem dodamo sladkor in mešamo, da se popolnoma raztopi.

V mleko med mešanjem prilijemo puding, ki ga pripravimo o navodilih z vrečke. Kuhamo toliko časa, da se zgosti in nastane gladek puding.

Puding popolnoma ohladimo. Če se na vrhu naredi skorjica, jo previdno odstranimo.

Preberite še

V ohlajeno maso primešamo rum in po želji še kakav.

Z ročnim (paličnim) mešalnikom vse skupaj dobro zmešamo, da dobimo svilnato kremast liker.

Prelijemo v steklenice, dobro zapremo in shranimo v hladilniku.

Namig: Liker bo v hladilniku obstojen več tednov. Pred serviranjem stekleničko dobro pretresite in postrezite ledeno hladno – v majhnih kozarcih, kot sladico za odrasle v tekoči obliki.

Objavljeno v reviji Jana, št. 40, 7. oktober 2025.

Revija je na voljo tudi v spletni trafiki.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.