© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Recept: Čijin puding z banano


Sanja Gačnik
20. 3. 2023, 10.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

To ni zajtrk, temveč kozarček sreče. Recept in foto: SANJA GAČNIK, kulinarični blog La Sanja (www.lasanja.si)

sladkih5.jpg
Shutterstock
Čijin puding z banano

Ko z žlico zajameš vse te različne okuse, brbončice kar obnemijo: toliko različnih tekstur, okusov in plasti, da ne moreš ne imeti rad svojega zajtrka. Možnih je milijon kombinacij, danes predstavljam eno izmed svojih najljubših – čokolada-banana. Dolgoletna klasika, ki kljub svoji opevani tradiciji nikoli ne razočara.

Sestavine za 4 kozarčke

  • 50 g čijinih semen
  • 300 ml mleka po izbiri
  • 3 velike banane
  • 2 JŽ (jušni žlici) medu
  • 3 JŽ kakava v prahu
  • 1 ČŽ (čajna žlička) mletega cimeta
  • 1/2 ČŽ vaniljeve arome
  • 3 velike JŽ jabolčne čežane
  • 400 g navadnega čvrstega jogurta (skyr, grški …)
  • nekaj žlic najljubših kosmičev ali granole
  • sveže banane za dekoracijo

Priprava

1.  Čijina semena in mleko premešamo in pustimo počivati 20 minut ali čez noč, da semena vsrkajo tekočino.

Preberite še

2.  Vse preostale sestavine razen jogurta zmiksamo v gladko pasto.

3.  Ko želimo pripraviti kozarček, izmenjaje nalagamo plasti – kosmiče, čijina semena, bananino-kakavovo plast, jogurt, sveže sadje … Po želji lahko dodamo tudi žličko arašidovega masla.

NAMIG
Sestavine v hladilniku počakajo do 3 dni, zato si jih lahko napravimo na zalogo.

E-novice · Novice

Jana

Prijavite se na e-novice in ostanite na tekočem z najpomembnejšimi dogodki doma in po svetu.

Hvala za prijavo!

Na vaš e-naslov smo poslali sporočilo s potrditveno povezavo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.