
Velikonočna korenčkova torta

Za 12 kosov
Priprava: 30 minut
Pečenje: 40 minut
Sestavine:375 g naribanega korenja * 250 g moke * 250 g sladkorja * 200 g mletih mandljev * 2,5 dl olja nevtralnega okusa * 2 žlički pecilnega praška * 1 žlička mletega cimeta * 4 jajca; * za okrasitev: sladkor v prahu * korenčki iz marcipana ali pisana sladkorna jajčka.
Priprava:Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Dobro namastimo tortni model. V skledo damo sladkor, jajca in cimet. Penasto umešamo z električnim ročnim mešalnikom. Prilijemo olje in gladko razmešamo. Med mešanjem dodajamo mlete mandlje in naribano korenje. V manjši skledi pomešamo moko in pecilni prašek. Presejemo na korenčkovo mešanico in premešamo, da dobimo testo. S testom napolnimo pripravljeni model. Postavimo v pečico in pečemo na srednji rešetki 40 minut. Model postavimo na rešetkast podstavek in pustimo torto, da se ohladi. Potem jo na debelo posipamo s sladkorjem v prahu in okrasimo s korenčki iz marcipana ali s sladkornimi jajčki.
Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Deževno
sobota, 15. 3
Deževno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
7-dnevni obeti