Takosi z rdečo salso
V Sloveniji zelo priljubljena mehiška specialiteta.

Sestavine: za nadev: 40 dag mlete govedine + 1 velika čebula + ½ zelene paprike + 1 strok česna + 1 ščepec čilija v prahu + 1 ščepec kumine v prahu + 1 žlička origana v prahu ali vejica svežega + 1 žlica moke + poper (jalapenski, če ga imate) + sol; za rdečo salso: 2 velika zrela paradižnika ali 4 žlice paradižnikove mezge + 1 dl vode + 1 žlica sladke paprike + pol žličke popra (jalapenskega ali kajenskega) + 1 velika čebula + 1 žlica kisa + sol; 6 školjk takos (upognjencev) + listi solate + sir, narezan na trakove.
Priprava: Najprej se lotimo rdeče salse: na zelo drobno narezani čebuli čisto rahlo popražimo paradižnik in takoj dodamo vodo ter kis. Dodamo preostale sestavine in na zmernem ognju kuhamo najmanj 15 minut.
Nadev za takose: Na zelo drobno narezani čebuli 10 minut pražimo mleto meso in nato odlijemo vso tekočino. Medtem na drobno sesekljamo česen in papriko ter ju dodamo v ponev. Potresemo z moko, primešamo preostale sestavine ter po potrebi dodamo dve žlici vode. Ko tekočina izpari, kar se zgodi po približno desetih minutah, je meso pripravljeno.
Ko so pri pripravi nadeva nekje na sredini, takose pogrejemo v pečici na temperaturi 150 stopinj C 12 minut. Vzamemo jih iz pečice in najprej v vsakega položimo nekaj solatnih listov ter sira, nato pa z žlico nadevamo meso.
Nasvet: Pazimo, da nadev ni preveč tekoč, zato pred serviranjem odlijmo vso odvečno tekočino.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se