Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Tabule


U. S.
25. 5. 2014, 22.33
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Hladna, osvežilna, okusna in v toplih dneh zadostujejo za obrok.

Tabule

Sestavine: 150 g kuskusa + 8 vejic svežega peteršilja + 4 vejice sveže mete + 1 vijoličasta čebula + 3 srednje veliki zreli paradižniki + 5 žlic olivnega olja + 2 limoni + sol + zelena solata za okras.

Priprava: Kuskus stresemo v posodico, ga pokapamo s sokom polovice limone in žlico olivnega olja. Dobro premešamo. Nato ga prelijemo z dvojno količino vrele vode oziroma toliko, da je za nekaj mm prekrit, pokrijemo in pustimo 5 minut.  Nato dodamo še sok pol limone in ohladimo. 

Peteršilj in meto oplaknemo in nasekljamo. Paradižnik narežemo na koščke. Čebulo narežemo na drobno. Vse skupaj premešamo s kuskusom ter prelijemo s preostalima oljem in limoninim sokom. Solimo. Solatno skledo ali servirni krožnik obložimo z listi solate in čeznje naložimo tabule.

Preden postrežemo, se mora tabule najmanj eno uro hladiti v hladilniku.

Nasvet: Tabule (tabbouleh) lahko naredimo tudi z bulgurjem ali kvinojo, pri pripravi pa nikar ne varčujmo s peteršiljem!


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.