Tabule
Hladna, osvežilna, okusna in v toplih dneh zadostujejo za obrok.

Sestavine: 150 g kuskusa + 8 vejic svežega peteršilja + 4 vejice sveže mete + 1 vijoličasta čebula + 3 srednje veliki zreli paradižniki + 5 žlic olivnega olja + 2 limoni + sol + zelena solata za okras.
Priprava: Kuskus stresemo v posodico, ga pokapamo s sokom polovice limone in žlico olivnega olja. Dobro premešamo. Nato ga prelijemo z dvojno količino vrele vode oziroma toliko, da je za nekaj mm prekrit, pokrijemo in pustimo 5 minut. Nato dodamo še sok pol limone in ohladimo.
Peteršilj in meto oplaknemo in nasekljamo. Paradižnik narežemo na koščke. Čebulo narežemo na drobno. Vse skupaj premešamo s kuskusom ter prelijemo s preostalima oljem in limoninim sokom. Solimo. Solatno skledo ali servirni krožnik obložimo z listi solate in čeznje naložimo tabule.
Preden postrežemo, se mora tabule najmanj eno uro hladiti v hladilniku.
Nasvet: Tabule (tabbouleh) lahko naredimo tudi z bulgurjem ali kvinojo, pri pripravi pa nikar ne varčujmo s peteršiljem!
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se