Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Špargljeva juha


Jana
16. 5. 2011, 04.44
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

K tej juhi se najbolje prilegajo na maslu popečene kockice belega kruha.

Špargljeva  juha
Sestavine : 2 čebuli * 20 dag puranjega ali piščančjega mesa * 2 krompirja * 0,5 kg divjih špargljev * olivno olje * sol * poper * kokošja juha  * česen * peteršilj * malo sladke ali po okusu kisle smetane * 1 rumenjak.
Priprava: Na olivnem olju prepražimo na drobno nasekljano čebulo in krompir, dodamo na rezance narezanega purana, česen in peteršilj ter še malo popražimo, da česen zadiši, in zalijemo z malo vode.
Posebej oparimo očiščene šparglje (vršičke pustimo posebej), jih dodamo h krompirju in mesu, zmiksamo, zalijemo s kokošjo juho in pustimo, da zavre. Na koncu dodamo rumenjak, zmešan s smetano, in vršičke špargljev.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.