© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Slastne jedi brez mesa


K. K.
15. 3. 2016, 00.00
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Zelenjava, dišavnice, začimbe in lahko bomo postregli z vegetarijanskim golažem, brezmesnimi sarmami ali s polnjeno papriko z nadevom iz kuskusa.

k_brezmesni_golaz.jpg

Brezmesni golaž

Za 2 osebi

Priprava: 20 minut

Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 100 g čebule * 1 strok česna * 1 rumena paprika * 1 manjša bučka * 2 žlici olja * 2 žlički polpekoče mlete paprike * 2 žlici paradižnikove mezge * 1 žlička kumine * 2 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * sol * poper * sladkor * 250 g sejtana * 2 žlici sesekljanega peteršilja.

Priprava: Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Papriko in bučko očistimo in narežemo na 1 cm velike kocke. V kozici segrejemo olje ter popražimo papriko, bučko, čebulo in česen. Potresemo z mleto papriko, primešamo paradižnikovo mezgo in začinimo z malo sladkorja. V pokriti posodi dušimo na zmernem ognju 10 minut. Sejtan narežemo na 2 cm velike koščke. Dodamo golažu in pražimo v nepokriti posodi 10 minut. Po okusu še začinimo, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.

Nasvet: Po želji lahko skupaj z drugo zelenjavo popražimo tudi 200 g šampinjonov.
Ostale recepte najdete v reviji Zarja št.11, 15.3.2016


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.