Slastne jedi brez mesa
Zelenjava, dišavnice, začimbe in lahko bomo postregli z vegetarijanskim golažem, brezmesnimi sarmami ali s polnjeno papriko z nadevom iz kuskusa.

Brezmesni golaž
Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 100 g čebule * 1 strok česna * 1 rumena paprika * 1 manjša bučka * 2 žlici olja * 2 žlički polpekoče mlete paprike * 2 žlici paradižnikove mezge * 1 žlička kumine * 2 dl bistre zelenjavne juhe (iz kocke) ali jušne osnove * sol * poper * sladkor * 250 g sejtana * 2 žlici sesekljanega peteršilja.
Priprava: Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Papriko in bučko očistimo in narežemo na 1 cm velike kocke. V kozici segrejemo olje ter popražimo papriko, bučko, čebulo in česen. Potresemo z mleto papriko, primešamo paradižnikovo mezgo in začinimo z malo sladkorja. V pokriti posodi dušimo na zmernem ognju 10 minut. Sejtan narežemo na 2 cm velike koščke. Dodamo golažu in pražimo v nepokriti posodi 10 minut. Po okusu še začinimo, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo.
Nasvet: Po želji lahko skupaj z drugo zelenjavo popražimo tudi 200 g šampinjonov.
Ostale recepte najdete v reviji Zarja št.11, 15.3.2016
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se