Rezanci s čebulo
Hitro pripravljeno in slastno kosilo.

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 15 minut
Sestavine: 4 rdeče čebule * 100 g mesnate prekajene slanine (pancete) * 2 žlici olivnega olja * 1 žlička sladkorja * 50 ml rdečega vina * 2 dl kokošje juhe iz kocke * od 1 do 2 žlici ribezovega želeja (marmelade) * 1 žlička posušenega timijana * sol * poper * 2 žlici balzamičnega kisa * 500 g širokih rezancev (pappardelle) * 3 žličke mrzlega masla * 75 g naribanega parmezana ali ovčjega sira (pekorino).
Priprava: Čebule olupimo, prerežemo in narežemo na tanke pramene. Slanino narežemo na kockice. V globoki ponvi segrejemo olje in prepražimo slanino, da izpusti maščobo. Dodamo čebulo in med mešanjem pražimo, da postane steklasta. Posujemo s sladkorjem, premešamo in pustimo, da sladkor zlato porumeni – karamelizira. Zalijemo z vinom in juho, dodamo ribezovo marmelado in timijan. Na šibkem ognju kuhamo kakih 15 minut. Solimo, popramo in začinimo z balzamičnim kisom. Medtem skuhamo rezance v obilo osoljenega kropa. Primerno skuhani so takrat, ko so pod zobmi še nekoliko čvrsti. Odcedimo jih na cedilu. V omako, ki počasi vre, zamešamo kosmiče mrzlega masla. Dodamo rezance in premešamo. Takoj ponudimo. Zraven postrežemo naribani sir, s katerim si vsak posipa rezance po okusu.
Nasvet: Ko odcedimo rezance, prihranimo nekaj tekočine od kuhanja. Če je omaka pregosta oziroma če jed ni dovolj sočna, ji prilijemo in primešamo tekočino od kuhanja.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se